23/12/2021 23/12/2021 Το Χριστουγεννιάτικό μήνυμά του εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο οποίος μας παρέπεμψε “να ξεπερνάμε όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια της καθημερινότητας όχι μόνο με λιγότερο πόνο αλλά και με χαρά. Παρακάτω διαβάστε όλο το μήνυμά του: Αγαπητοί μου Αδελφοί, «Χριστός γενάται δοξάσατε˙ Χριστός επί γης υψώθητε ». Αυτό είναι το μήνυμα των...
23 Δεκεμβρίου, 2021 - 18:28
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2021 - 19:08

Μητροπολίτης Ηλείας: Να ειρηνεύσουμε με τον εαυτό μας και με όλους

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ηλείας: Να ειρηνεύσουμε με τον εαυτό μας και με όλους

Το Χριστουγεννιάτικό μήνυμά του εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο οποίος μας παρέπεμψε “να ξεπερνάμε όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια της καθημερινότητας όχι μόνο με λιγότερο πόνο αλλά και με χαρά.

Παρακάτω διαβάστε όλο το μήνυμά του:

Αγαπητοί μου Αδελφοί,

«Χριστός γενάται δοξάσατε˙ Χριστός επί γης υψώθητε ».

Αυτό είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων για όλους μας και για όλα τα χρόνια της παρούσης ζωής μας· Να υψωθούμε από τα γήινα, να συναντηθούμε με τον Σαρκωθέντα Θεάνθρωπον Κύριον, Εκείνος να μας καθαρίση από τις αμαρτίες μας και να μας απαλλάξη από τον θάνατον και εμείς αιωνίως να Τον δοξάζουμε εδώ και εις τον ουρανόν.

Συγχρόνως όμως αυτό το μήνυμα των Χριστουγέννων βοηθάει τον καθένα μας που το ακούει και το εφαρμόζει, και σε άλλα πολλά:

Πρώτον, να ειρηνεύη με τον εαυτό του και με τους συνανθρώπους του.

Δεύτερον, να μη αισθάνεται ποτέ στη ζωή του μοναξιά.

Τρίτον, να κόβη τα πάθη του, ώστε να προλαμβάνη πολλά κακά για τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του.

Τέταρτον, να ξεπερνάη όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια της καθημερινότητος ΟΧΙ μόνον με ολιγώτερο πόνο, αλλά και με χαρά.

Πέμπτον, Έκτον , Έβδομον κ.λ.π.

Εύχομαι σήμερα και προεσεύχομαι για όλους : Να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα μαζί με τον Χριστό και όπως Εκείνος θέλει, ώστε και όλα τα χρόνια της ζωής μας να είναι υγεινά, ειρηνικά , προοδευτικά και οικογενειακώς χαρούμενα.

† Ο Μητροπολίτης Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων