18/09/2023 18/09/2023 Στον Πύργο της Ηλείας θα βρεθεί ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Παναγιώτης Νεοχωρίτης προκειμένου να κάνει στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2023 διαλέξεις και μαθήματα σχετικά με την βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας στον Πύργο (Αγίου Νικολάου και Κρεστενίτου, Κεντρική Πλατεία Πύργου). Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής: 2...
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 10:24

Ο Άρχων Πρωτοψάλτης Παναγιώτης Νεοχωρίτης στον Πύργο Ηλείας

Διαδώστε:
Ο Άρχων Πρωτοψάλτης Παναγιώτης Νεοχωρίτης στον Πύργο Ηλείας

Στον Πύργο της Ηλείας θα βρεθεί ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Παναγιώτης Νεοχωρίτης προκειμένου να κάνει στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2023 διαλέξεις και μαθήματα σχετικά με την βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας στον Πύργο (Αγίου Νικολάου και Κρεστενίτου, Κεντρική Πλατεία Πύργου).

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής: 2 και 3 Οκτωβρίου | 18:00

Η ελάχιστη διάρκεια κάθε μαθήματος θα είναι οι 3 ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν την δήλωση που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Σχολής (https://byzantini-sxoli.gr).

Ο Παναγιώτης Νεοχωρίτης γεννήθηκε (1971) στην Καβάλα. Γιός του μακαριστού ιερέα (και μουσικού) Χαραλάμπους Νεοχωρίτου, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος του δάσκαλος στη μουσική. Μαθητής, στη συνέχεια, του Ματθαίου Τσαμκιράνη και αργότερα, στη Θεσσαλονίκη, του Ελευθερίου Γεωργιάδη (πρώην Άρχοντα λαμπαδαρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και πρωτοψάλτη, στη συνέχεια, Αγ. Θεράποντος Θεσσαλονίκης). Ψάλτης σε πολλούς ναούς στη Βόρεια Ελλάδα: στον Άγ. Νικόλαο Καβάλας (1987-1991), στον μητροπολιτικό ναό Αγ. Σκέπης στην Έδεσσα (1996-2000) και στον μητροπολιτικό ναό Αγ. Γεωργίου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης. Ιδρυτής (1996) και επικεφαλής μέχρι σήμερα του μουσικού συλλόγου Θεσσαλονίκης “Ρωμανός ο Μελωδός” με μεγάλη και ενδιαφέρουσα διδακτική δράση. Γνώστης επίσης και μελετητής της “εξωτερικής” αστικής παραδοσιακής μουσικής (Κωνσταντινούπολης και Θεσσαλονίκης). Πρώτη του δισκογραφική παρουσία στη Σειρά “Σύμμεικτα Εκκλησιαστικής Μουσικής” (CD 9ο & 10ο). Από τις αρχές του 2016 τοποτηρητής της Πρωτοψαλτίας στον Π. Πατριαρχικό Ναό και από τις 29 Νοεμβρίου του 2016 Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου/ Οικουμενικό Πατριαρχείο 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων