10/02/2022 10/02/2022 Τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και με την πρέπουσα κατάνυξη και ευλάβεια εορτάστηκε στον Πύργο την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, η μνήμη του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους. Επίκεντρο του εορτασμού όπως κάθε χρόνο ήταν ο Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού μετά του...
10 Φεβρουαρίου, 2022 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2022 - 18:08

Πύργος: Λιτός εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους

Διαδώστε:
Πύργος: Λιτός εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους

Τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και με την πρέπουσα κατάνυξη και ευλάβεια εορτάστηκε στον Πύργο την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, η μνήμη του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους.

Επίκεντρο του εορτασμού όπως κάθε χρόνο ήταν ο Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Να σημειωθεί ότι δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους λόγω των υγειονομικών μέτρων.

 

Βίντεο: Ionian Channel

 

Στις 5 μ.μ. τελέστηκε Ιερά Παράκληση.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες, 9 Φεβρουαρίου 2022, το απόγευμα με Πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, ενώ αργά το βράδυ πολλοί πιστοί παρακολούθησαν την Ιερά Αγρυπνία, προσκυνώντας συγχρόνως την εικόνα του πολιούχου του Πύργου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων