09/02/2024 10/02/2024 Το πρόγραμμα για τον εορτασμό της μνήμης του Πολιούχου του Πύργου Αγίου Χαραλάμπους ανακοίνωσαν από κοινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος Β’ και ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής. Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ορίστηκε από την Προεδρία της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ενώ οι εορτασμοί ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, με...
09 Φεβρουαρίου, 2024 - 18:39
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2024 - 1:35

Πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου του Πύργου Αγίου Χαραλάμπους

Διαδώστε:
Πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου του Πύργου Αγίου Χαραλάμπους

Το πρόγραμμα για τον εορτασμό της μνήμης του Πολιούχου του Πύργου Αγίου Χαραλάμπους ανακοίνωσαν από κοινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος Β’ και ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ορίστηκε από την Προεδρία της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ενώ οι εορτασμοί ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, με την τέλεση του Πολυαρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού στις 6:30 μ.μ. μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στον Πύργο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας και από ώρα 11:00 μ.μ. έως 02.00 μ.μ. θα τελεστεί νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Την ημέρα της εορτής, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 και από ώρα 06:00 π.μ. έως 08:30 π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο Ιστορικό Ναϋδριο του Αγίου. Από δε 07:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους με την παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 05:30 μ.μ. θα τελεστεί Αρχιερατικός μεθεόρτιος Αναστάσιμος Εσπερινός και Παράκλησις, προς τον Προστάτη Άγιο υπέρ υγείας και ειρήνης του σύμπαντος κόσμου.

Προσκεκλημένοι κι άλλοι Ιεράρχες στην εορτή του Πολιούχου Πύργου

Προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανασίου Β’ θα είναι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και Πατρών κ. Χρυσόστομος καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος.

Τέλος, να σημειωθεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στην οδό Ρήγα Φεραίου, από το ύψος της οδού Γιαννιτσών έως την διασταύρωση με την οδό Κατακόλου. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Πύργου αποφάσισε το προσωρινό κλείσιμο της οδού Ρήγα Φεραίου από την διασταύρωση της, με την οδό Γιαννιτσών έως την διασταύρωση με την οδό Κατακόλου εντός της πόλεως Πύργου από 08-02-2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00 έως 10-02-2024 ημέρα Σάββατο και ώρα 24:00. Την προσωρινή απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Ρ. Φεραίου από την οδό Γιαννιτσών έως την οδό Κατακόλου. Το προσωρινό κλείσιμο της οδού Μυστρά από την διασταύρωση με την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την οδό Ρ. Φεραίου.

(Φωτογραφία αρχείου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων