21/04/2022 21/04/2022 Τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τέλεσε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τους Διακόνους του. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την Θ. Λειτουργία και την παράδοση αυτού του Ι....
21 Απριλίου, 2022 - 17:18

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό της Κορίνθου

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό της Κορίνθου

Τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τέλεσε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τους Διακόνους του.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την Θ. Λειτουργία και την παράδοση αυτού του Ι. Μυστηρίου, που ενώνει τους ανθρώπους με τον Θεό. Ο Απόστολος Παύλος αναφέρει στους Κορινθίους και κατ’ επέκταση σε όλο τον κόσμο τα παρακάτω λόγια: «Ὁσάκις γάρ ἄν ἐσθίετε τόν ἄρτον τοῦτον καί τό ποτήριον τοῦτο πίνητε τόν θάνατον τοῦ Κυρίου καταγγέλλετε, ἄχρις οὗ ἄν ἔλθῃ» (Α´ Κορ. ια´ 26).

Στη συνέχεια, ανέλυσε την Αποστολική περικοπή της ημέρας, επισημαίνοντας ότι, οποιοσδήποτε κοινωνεί το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου αναξίως, είναι ένοχος γι’ αυτό και όταν προσέλθει να Κοινωνήσει οφείλει να εξετάσει με προσοχή τον εαυτό του, να προετοιμαστεί κατάλληλα, να συγχωρήσει αλλήλους και με σεβασμό, με πίστη και αγάπη να προσέλθει στο Άγιο Ποτήριο.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους να αξιωθούν να εορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου μας γεμάτοι από χαρά!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων