15/09/2020 15/09/2020 Μετά από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο εκοιμήθη εν Κυρίω η Γεωργία Παπαθανασίου, Πρεσβυτέρα του Ιερέως π. Παναγιώτη Παπαθανασίου, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Βοχαϊκού. Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σικυώνος Πανοσ. Αρχιμ. π. Κλαύδιος Καλαράς, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως. Ο πατήρ Κλαύδιος απηύθυνε, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Κορίνθου...
15 Σεπτεμβρίου, 2020 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2020 - 16:55

Εξόδιος Ακολουθία μακαριστής Πρεσβυτέρας Γεωργίας Παπαθανασίου

Διαδώστε:
Εξόδιος Ακολουθία μακαριστής Πρεσβυτέρας Γεωργίας Παπαθανασίου

Μετά από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο εκοιμήθη εν Κυρίω η Γεωργία Παπαθανασίου, Πρεσβυτέρα του Ιερέως π. Παναγιώτη Παπαθανασίου, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Βοχαϊκού. Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σικυώνος Πανοσ. Αρχιμ. π. Κλαύδιος Καλαράς, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως.

Ο πατήρ Κλαύδιος απηύθυνε, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, λόγο προς τον Ιερέα σύζυγο της π. Παναγιώτη, τα τέκνα, τα εγγόνια της και τους Πιστούς επισημαίνοντας ότι η παππαδιά είναι «συγκυρηναίος» στον σταυρό του Ιερέα, καθώς εκείνη αποτελεί τον λίθο που στηρίζεται αυτός. Ο π. Κλαύδιος ολοκλήρωσε μεταφέροντας τις συλλυπητήριες ευχές του ευρισκομένου στο Άγιο Όρος, προκειμένου να προεξάρχει στην Πανήγυρη για την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου και να τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Βατοπαιδινού Ιερομονάχου Παϊσίου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου ως και του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου Κεγχρεών και Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως κ. Αγαπίου, ο οποίος την ώρα της Εξοδίου Ακολουθίας τελούσε τον Εσπερινό του Πανηγυρίζοντος Ιερού Ησυχαστηρίου «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της!

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων