06/09/2022 06/09/2022 Την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού συνταξιούχου Ιερέως Δημητρίου Γεώργα τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χθες Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βέλου, πλαισιούμενος υπό πλειάδας Ιερέων. Στον Επικήδειο λόγο του ο Επίσκοπος Κεγχρεών αναφέρθηκε στο γεγονός του θανάτου πριν την σάρκωσι του Λόγου και μετά...
06 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2022 - 15:32

Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού ιερέως Δημητρίου Γεώργα

Διαδώστε:
Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού ιερέως Δημητρίου Γεώργα

Την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού συνταξιούχου Ιερέως Δημητρίου Γεώργα τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χθες Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βέλου, πλαισιούμενος υπό πλειάδας Ιερέων.

Στον Επικήδειο λόγο του ο Επίσκοπος Κεγχρεών αναφέρθηκε στο γεγονός του θανάτου πριν την σάρκωσι του Λόγου και μετά την Ανάστασι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, που είναι για τους Χριστιανούς μετάβασις από «λυπηρότερα εις τα θυμηδέστερα», αφού η επίγειος ζωή μας χαρακτηρίζεται ως «κοιλάδα του κλαυθμώνος», μια και τα δεινά των ανθρώπων είναι περισσότερα από τα ευχάριστα γεγονότα. Η προπομπή του απελθόντος αδελφού γίνεται με την σύναξι των μελών της Στρατευομένης Εκκλησίας όχι ως κοινωνικό γεγονός αλλά για να επιβεβαιωθεί ότι ο Χριστιανός δεν είναι μόνος του. Προπέμπεται με προσευχές και δεήσεις από την Εκκλησία υπέρ αναπαύσεως την ψυχής του και ειδικώτερα ο Κληρικός, για τον οποίο η Εκκλησία δέεται να τον καταστήσει ο Άγιος Θεός λειτουργόν και του άνω Θυσιαστηρίου, ως κατέστησεν αυτόν κατά την επί της γης ζωή του «οικονόμον» των αγίων Μυστηρίων Του. Η Εκκλησία τιμά την ιεράρχηση των Χριστιανών, ως αυτήν εθέσπισε ο ίδιος ο Ιησούς, αποδίδουσα την τιμήν εις την Ιερατικήν αξίαν, πλην όμως μετά την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου όσοι αξιωθούν της δεξιάς μερίδος, ήτοι των «προβάτων», αυτοί θα είναι «ιερείς και προφήται» εις το διηνεκές μετέχοντες της αιωνίου Ζωής και Βασιλείας! Ομίλησε για την ιερατική διακονία και προσφορά του μακαριστού Κληρικού από το έτος 1972 έως το 2008 στο ίδιο ορεινό χωριό και όταν δια μικρό χρονικό διάστημα μετετέθη στο πεδινό χωριό εζήτησε και πάλι να επανέλθει στην προτέρα Ενορία του. Μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αδυνατούσε να παραστή, προς την οικογένεια του εκδημήσαντος Ιερέως και ευχήθηκε την «καλήν ανάπαυσιν» του αοιδίμου Κληρικού και την άνωθεν παρηγορία της Πρεσβυτέρας, των τέκνων και λοιπών συγγενών του!

Ο μακαριστός π. Δημήτριος γεννήθηκε το 1937 και υπήρξε έγγαμος Ιερεύς και πατέρας τριών (3) παιδιών. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κυρό Κυπριανό τον Αύγουστο του 1972 και τον ίδιο χρόνο έλαβε απολυτήριο από την Ι. Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής για την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Έκτοτε υπηρέτησε ως Εφημέριος του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χελυδορέου Κορινθίας έως και της συνταξιοδοτήσεως του το έτος 2008.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων