23/01/2023 23/01/2023 Την 22α Ιανουαρίου η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, προς τιμήν του Οποίου υπάρχει αφιερωμένο κλίτος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου. Εξ αυτού του γεγονότος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και τους Διακόνους του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή, 22...
23 Ιανουαρίου, 2023 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2023 - 16:08

Εορτή του Αγίου Τιμοθέου στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Τιμοθέου στην Κόρινθο

Την 22α Ιανουαρίου η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, προς τιμήν του Οποίου υπάρχει αφιερωμένο κλίτος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Εξ αυτού του γεγονότος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και τους Διακόνους του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023.

Κατ’ εντολή του Σεβασμιωτάτου τον Θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου-Λουτρακίου και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Τιμόθεο, ο οποίος υπήρξε ένας εκ των εβδομήκοντα μαθητών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, μαθητής του Αποστόλου Παύλου και παραλήπτης δύο Επιστολών Του, οι οποίες εμπεριέχουν συμβουλές και οδηγίες σχετικά με τη ζωή της Εκκλησίας, αφού ο Άγιος ήταν Επίσκοπος Εφέσου.

Στην συνέχεια, μέσα από Αγιογραφικά χωρία και παραδείγματα από το Γεροντικό και τους Πατέρες της Εκκλησίας ομίλησε για την δύναμη που έχει η επίκληση του Ονόματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού «Κύριε, καὶ τὰ δαιμόνια ὑποτάσσεται ἡμῖν ἐν τῷ ὀνόματί σου» (Λουκ. ι΄, 17) προτρέποντας τους Πιστούς να προσεύχονται με την μονολόγιστη ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με» γιατί καίει την αμαρτία, γαληνεύει την καρδιά και εκδιώκει τους δαίμονες

Ολοκλήρωσε, παρακαλώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο να δεηθεί στον Κύριο, αυτή η ευχή να γίνει «ευλογημένη συνήθεια» που θα οδηγεί τους Πιστούς στην σωτηρία!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων