28/03/2022 28/03/2022 Πανηγυρικώς εορτάστηκε κι εφέτος ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της Επαναστάσεως του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου. Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ετέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας...
28 Μαρτίου, 2022 - 18:37
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2022 - 18:22

Η εορτή του Ευαγγελισμού και της επετείου της 25ης Μαρτίου στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Η εορτή του Ευαγγελισμού και της επετείου της 25ης Μαρτίου στην Κόρινθο

Πανηγυρικώς εορτάστηκε κι εφέτος ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της Επαναστάσεως του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ετέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους παρισταμένους πιστούς αναφερόμενος στο κοσμοσωτήριο έργο του Χριστού και στην Ενανθρώπηση Του που, όπως λέει το απολυτίκιο της ημέρας, είναι «τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον». Ο Μέγας Αθανάσιος έλεγε ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος για να μεταποιήσει τον άνθρωπο από φθαρτό σε άφθαρτο και να του δώσει την δυνατότητα της αιωνίου ζωής. Σεβόμενος ο άνθρωπος τις βασικές αξίες της Πίστεως, της Πατρίδας και της Οικογένειας μπορεί να «αυξάνεται και να μεταποιείται» συν Θεώ. Οι πρόγονοί μας πιστοί σ᾿ αυτές τις αξίες, επέλεξαν την σημερινή ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για να επαναστατήσουν εναντίον του εαυτού τους, του διαβόλου και εκείνων οι οποίοι μας είχαν υποτάξει. Οφείλουμε, λοιπόν, κι εμείς να κρατήσουμε την παρακαταθήκη που λάβαμε, να αγωνιστούμε στον Εκκλησιαστικό χώρο, να παραμείνουμε εδραίοι στην πίστη μας, ώστε με αυτόν τον τρόπο να σωθούμε, να ξεπερνούμε τις παντοειδείς κρίσεις και να ζήσουμε αιώνια κοντά στον Σωτήρα μας Χριστό και στην Πάναγνη Μητέρα Του, που συνήργησε στο Μυστήριο της Ενανθρωπίσεως του Θεού.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και περί ώρα 11:00 π.μ., παρουσία των Αρχών του Τόπου, ο Σεβασμιώτατος και ο Θεοφιλέστατος τέλεσαν την επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας παρουσία των Υφυπουργών Εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβερνήσεως, κ. Χρίστου Δήμα και Νικολάου Ταγαρά, του Βουλευτού κ. Κωνσταντίνου Κόλλια, της Αντιπεριφερειάρχου Π.Ε. Κορινθίας κ. Αθηνάς Κόρκα, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχου κ. Αναστασίου Γκιολή, του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασιλείου Νανόπουλου, της Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Μαρίας – Ελένης Σούκουλη, του Αστυνομικού Διευθυντού Κορινθίας κ. Χαράλαμπου Τετράδη, του Διοικητού της Σχολής Μηχανικού, Υποστρατήγου κ. Λεωνίδα Παπαλεωνίδα, του Διοικητού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου κ. Βικεντίου Μαρινάκη, του Λιμενάρχη Κορίνθου κ. Παναγιώτη Κοντού και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Γεωργίου Πιέτρη.

Ακολούθως, όλοι μαζί μετέβησαν στο Μαυσωλείο, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ι. Ναού, για την τέλεση της Επιμνημοσύνου δεήσεως για τις ψυχές των πεσόντων στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821, μετά το πέρας του οποίου έλαβε χώρα η κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Πολιτείας, του Στρατού, των Αρχών και Εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στην Κόρινθο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συνοδευόμενος από Ιερείς της πόλεως Κορίνθου, ολοκλήρωσε το εορταστικό πρωινό παριστάμενος και στην καθιερωμένη, επί τη Εθνική Επετείω, Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση στα «Περιβολάκια», στην Κόρινθο, ευχηθείς να ζούμε οι πανέλληνες χρόνια πολλά, αδούλωτα, ελεύθερα και οι νέοι μας να παραλάβουν ως υποθήκες από τους αγωνιστές του «᾿21» την Πίστη τους στον Θεό, την αγάπη τους για την Πατρίδα και την συνέχιση της Εθνικότητάς τους σαν την Ταυτότητα των Νεοελλήνων….

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων