03/01/2020 03/01/2020 Στην καθιερωμένη ετησίως εκδήλωση της Ι. Μητροπόλεως για την ιερατική οικογένεια, τιμήθηκε ο επιχειρηματίας κ. Ευάγγελος Παπαϊωάννου για την επί σειρά ετών φιλανθρωπική του δράση. Το Συνεδριακό Κέντρο «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στην Αρχαία Κόρινθο, γέμισε για ακόμη μια φορά από παιδικές φωνές, τραγούδια και χαμόγελα χαράς κατά την διάρκεια της καθιερωμένης, από τον σεπτό Ποιμενάρχη...
03 Ιανουαρίου, 2020 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2020 - 15:12

Η Ι.Μ. Κορίνθου τίμησε επιχειρηματία για την προσφορά του

Διαδώστε:
Η Ι.Μ. Κορίνθου τίμησε επιχειρηματία για την  προσφορά του

Στην καθιερωμένη ετησίως εκδήλωση της Ι. Μητροπόλεως για την ιερατική οικογένεια, τιμήθηκε ο επιχειρηματίας κ. Ευάγγελος Παπαϊωάννου για την επί σειρά ετών φιλανθρωπική του δράση.

Το Συνεδριακό Κέντρο «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στην Αρχαία Κόρινθο, γέμισε για ακόμη μια φορά από παιδικές φωνές, τραγούδια και χαμόγελα χαράς κατά την διάρκεια της καθιερωμένης, από τον σεπτό Ποιμενάρχη κ. Διονύσιο, εκδηλώσεως για τα παιδιά των Ιερέων και των λαϊκών συνεργατών της Ι. Μητροπόλεως.
Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εχθές Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, από το πρωί, που ξεκίνησε η προσέλευση, επεκράτησε εορταστικό κλίμα και ατμόσφαιρα οικογενειακής θαλπωρής. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος και ο Πρωτοσύγκελλος, Βοηθός Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος καλωσόρισαν με πατρική αγάπη, στοργή και ουσιαστικό ενδιαφέρον τα παιδιά, τα οποία εισέπραξαν αφειδώς τα συναισθήματα αυτά και τα ανταπόδωσαν ψάλλοντας τα κάλαντα, Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγουδώντας εορταστικά τραγούδια, υπό την βοήθεια της Πρεσβυτέρας-Δασκάλας κ. Παυλίνας Χαμάλη.


Στον απολογισμό της χρονιάς, που συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο στην συγκεκριμένη εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος, στάθηκε σε τρία κυρίως σημεία. Αρχικά, δυσανασχέτησε για το θράσος αλλά και την ανοησία ορισμένων, οι οποίοι προσπαθούν να κατευθύνουν τους ανθρώπους να εορτάσουν τα Χριστούγεννα χωρίς τον Χριστό! Ακολούθως, εξήρε την σημαντικότητα της Ιερατικής οικογένειας, και περιέγραψε την αντικειμενική δυσκολία, που αυτή βιώνει, στην «σκληρή» σημερινή Ελληνική Κοινωνία. Σ’ αυτό το σημείο εξήρε την τιμητική παρουσία, σε μια ενδοοικογενειακή εκδήλωση της Ι. Μητροπόλεώς, του Αντιπεριφερειάρχου Κορινθίας κ. Αναστασίου Γκιολή και του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασιλείου Νανόπουλου. Οι άκρως τιμητικές αυτές παρουσίες καταδεικνύουν την αγάπη και τον σεβασμό και των δύο τους στους Ιερείς και τα παιδιά τους, αλλά και την αγαστή συνεργασία και την αγάπη που διέπει τους θεσμούς, τους οποίους διευθύνουν, με την Μητρόπολη Κορίνθου και τον Μητροπολίτη.


Το τρίτο σημείο που επεσήμανε ο Ποιμενάρχης ήταν οι ευχαριστίες τόσο προς τις οικογένειες των ιερέων, όσο και προς όλους τους Κορινθίους για το ομολογουμένως μεγάλο επίτευγμα να πρωταγωνιστεί η Ι. Μητρόπολη στον τομέα της φιλανθρωπίας πανελληνίως. Διευκρίνισε ότι δεν κάνει την αναφορά για να «διαφημιστούμε», καθώς «ο οφείλομεν ποιήσαι πεποιήκαμεν», όπως μας δίδαξε ο μεγάλος Απόστολός μας, ο Παύλος, αλλά για να αποδώσουμε την δέουσα τιμή και αναγνώριση προς όλους τους Ιερείς, τους εθελοντές μας και τους Χριστιανούς μας, που ακάματα κοπίασαν και κοπιάζουν επιτυγχάνοντας αυτό το Θεάρεστο αποτέλεσμα.

Στο πρόσωπο όλων αυτών επομένως, βραβεύθηκε ένας ακούραστος εργάτης στην φιλανθρωπία και επί χρόνια συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης στο έργο της Τοπικής Εκκλησίας, ο κ. Ευάγγελος Παπαϊωάννου, στον οποίο απονεμήθηκε το Παράσημο του Αποστόλου Παύλου και ο τίτλος του Ευεργέτου της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.
Εν συνεχεία, έδωσε τον λόγο στον κ. Γκιολή και στον κ. Νανόπουλο για έναν σύντομο χαιρετισμό και κάλεσε τον Θεοφιλέστατο άγιο Κεγχρεών κ. Αγάπιο να ευλόγησει την Βασιλόπιττα, από την οποία προσφέρθηκε το ανάλογο, κατά το έθιμο, «βρετίκι» για τον καθένα από τους έξι (6) «τυχερούς» που «έτυχαν» το φλουρί. Ακολούθως, μοίρασε τα δώρα, ανάλογα με την ηλικία τους σε όλα τα παιδιά, τα οποία με πολλή αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς τον πνευματικό τους πατέρα τον ευχαρίστησαν θερμά. Αμέσως μετά μεταφέρθηκαν όλοι μαζί στον 2ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου, όπου ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε γεύμα, πλαισιωμένο από διασκεδαστή-παιδαγωγό για τους μικρούς και από παραδοσιακή Ελληνική Μουσική για τους μεγάλους.
Η Εκδήλωση, που με αγωνία περιμένουν κάθε χρόνο τα παιδιά των Ιερέων της Κορινθίας, έλαβε τέλος με τις ευχαριστίες και τις ευχές όλων προς τον Σεβ. Μητροπολίτη, ο οποίος αποτελεί τον εμπνευστή και δημιουργό αυτής της τόσο χαρούμενης, εορταστικής και συνάμα εποικοδομητικής και ενοποιού συνάξεως.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων