28/02/2024 28/02/2024 Έναν χρόνο μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, στην περιοχή των Τεμπών, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε, με την παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητρόπολης Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και όλων των Κληρικών και Λαϊκών υπαλλήλων της Ι. Μητρόπολης, Τρισάγιο στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος (εντός του Επισκοπείου), στην Κόρινθο, υπέρ αναπαύσεως...
28 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2024 - 17:00

Ι.Μ. Κορίνθου: Τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών – Έκκληση για προσευχή από τον Μητροπολίτη Διονύσιο

Διαδώστε:
Ι.Μ. Κορίνθου: Τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών – Έκκληση για προσευχή από τον Μητροπολίτη Διονύσιο

Έναν χρόνο μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, στην περιοχή των Τεμπών, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε, με την παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητρόπολης Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και όλων των Κληρικών και Λαϊκών υπαλλήλων της Ι. Μητρόπολης, Τρισάγιο στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος (εντός του Επισκοπείου), στην Κόρινθο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εντολή της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην προτροπή Της για πεντήκοντα επτά (57) κωδωνοκρουσίες, αναλογικώς προς τον αριθμόν των θυμάτων του εν λόγω δυστυχήματος.

Επιπρόσθετα, εξέδωσε ο ίδιος Εγκύκλιο Σημείωμα, ώστε εκτός των κωδωνοκρουσιών να τελεσθούν και Νεκρώσιμα Τρισάγια στους κεντρικούς Ι. Ναούς των εδρών των 13 Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητρόπολης.

Επισήμανε ότι ως Εκκλησία, που πιστεύει στην Ανάσταση, κάθε φορά που χτυπάει η καμπάνα μας καλεί να προσευχόμαστε, ιδιαιτέρως τούτο επιβάλλεται τώρα για την ανάπαυση των ψυχών των ανθρώπων αυτών, που απροσδόκητα και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασαν βιαίως την ζωή τους.

Ως Τοπική Εκκλησία αντιμετωπίζοντας υπεύθυνα και ανθρώπινα και αυτή την «τραγωδία», συμμετέχοντας στο πένθος και στον προβληματισμό των ανθρώπων, που την υφίστανται, όχι μόνο κτυπώντας τις καμπάνες αλλά τελώντας Τρισάγιο προσευχόμενοι να αναπαυθούν οι ψυχές των συνανθρώπων μας. Δυστυχώς το Κράτος μας διαχρονικά δεν είναι Κράτος δικαίου και αυτό έχει να κάνει με την συλλογική μας ταυτότητα ως Έλληνες και την σπουδή μας να αλλάξουμε τον επί πολλά έτη τρόπο ζωής μας με τον νέο, τον μοντέρνο, που μας επιβάλλεται από την «Δύση».

Σ’ αυτό τον νέο τρόπο ζωής η Εκκλησία δεν έχει λόγο, γιατί δεν δικαιούται να έχει, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές επιταγές. Η κοινωνία όμως εκμαυλίζεται και η προσευχή καθίσταται ως το μόνο όπλο της Εκκλησίας, η «ράβδος» και η «βακτηρία» στον δρόμο προς την σωτηρία μας. Υπάρχει πλέον τέτοια σήψη και τέτοια διαφθορά στην Κοινωνία που εύχομαι ο Θεός να μας φωτίζει να πράττουμε με ευθύνη και συνέπεια το καθήκον μας, ώστε κι εμείς να τύχουμε της Βασιλείας Του και να αναπαύσει τις ψυχές των αδελφών μας!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων