09/12/2019 09/12/2019 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κορίνθου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, το απόγευμα της Πέμπτης, 5 Δεκεμβρίου 2019. Τον Σεβ. Μητροπολίτη πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί καθώς και Ιερείς από την πόλη της Κορίνθου, ενώ από νωρίς είχε κατακλύσει τον Ι. Ναό πλήθος ευσεβών Χριστιανών. Στους παρευρισκόμενους πιστούς ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για...
09 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2019 - 15:57

Η μνήμη του Αγίου Νικολάου στην Ι.Μ. Κορίνθου

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Νικολάου στην Ι.Μ. Κορίνθου

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κορίνθου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, το απόγευμα της Πέμπτης, 5 Δεκεμβρίου 2019. Τον Σεβ. Μητροπολίτη πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί καθώς και Ιερείς από την πόλη της Κορίνθου, ενώ από νωρίς είχε κατακλύσει τον Ι. Ναό πλήθος ευσεβών Χριστιανών. Στους παρευρισκόμενους πιστούς ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τον λαοφιλή Άγιο Νικόλαο και για τα χαρακτηριστικά εκείνα της προσωπικότητάς του που τον ανέδειξαν ως Ιεράρχη και Άγιο της Εκκλησίας μας. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στους πιστούς ο Άγιος Νικόλαος να είναι πρεσβευτής στον Κύριο μας και η χάρις Του να τους σκεπάζει.

Το ίδιο απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Λυκοποριάς όπου και ομίλησε επίκαιρα στους εκεί παρισταμένους πιστούς.

Την επόμενη ημέρα Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Αηδονίων Νεμέας και τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Την διακονία του Ι. Άμβωνα παρεχώρησε στον Πανοσ. Αρχιμ. π. Θεόκλητο Φραγκιουδάκη. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης επεσήμανε ότι οι πιστοί οφείλουν να μιμούνται τους Αγίους μας, καθώς μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν να «λάμψουν», ως αστέρες, στο νοητό στερέωμα της Εκκλησίας μας. Επίσης, εξέφρασε την μόνιμη ανησυχία του για την υφιστάμενη «ερήμωση» των χωριών της Κορινθίας μας, καθώς ο ένας θεσμός μετά τον άλλον αρχίζουν σιγά-σιγά να εξαλείφονται με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον στα χωριά ούτε ο Δάσκαλος, ούτε ο Αστυνόμος και εσχάτως ούτε ο Παπάς, αφού τα Εφημεριακά κενά αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια ενώ οι Χειροτονίες νέων Κληρικών αντιστρόφως μειώνονται.

Ο άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο όπου και ομίλησε στους πιστούς για τον Άγιο Νικόλαο τονίζοντας ότι, όσοι ύμνοι και αν γραφούν δεν θα επαρκέσουν για να μαρτυρήσουν τα θαυμαστά γεγονότα της ζωής Του, καθώς ο Άγιος αποτελεί την «τέλεια» προσωπικότητα. Αγωνίζεται για τις αλήθειες της Πίστεώς μας, εκπληρώνει τα καθήκοντά Του προς τους αδελφούς Του μέσω της εκούσιας πτωχείας Του, με την πραότητα και την ταπείνωσή Του, στολίζει τον εαυτό Του με πλήθος αρετών ή μάλλον με την καθ᾿ όλου αρετή, ενώ παράλληλα καλεί τους πιστούς κάθε εποχής να βαδίσουν τον δρόμο που χάραξε ο ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, να έχουν σπλάχνα «οικτιρμών και φιλανθρωπίας» και να προσέχουν όλως ιδιαιτέρως τους εαυτούς τους, ώστε να χαριτωθούν από το Άγιο Πνεύμα και να αξιωθούν της Βασιλείας του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Ολοκληρώνοντας, και αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, ευχήθηκε ο Άγιος, που είναι προστάτης των Ναυτικών, καθώς η Πατρίδα μας είναι «ναυτική» Χώρα, να φρουρεί και να φυλάττει την Ελλάδα μας και όπως έσωσε «τους αθώους εκ του αδίκου θανάτου» έτσι να φωτίζει και τους «ισχυρούς» της γης να μην «αδικούν» την Χώρα μας και τις θάλασσές της!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων