04/08/2021 04/08/2021 Στην Ι. Μονή Αγίου Δημητρίου, στο Στεφάνι Κορινθίας,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, Συκιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος πλαισιούμενος, υπό των συνοδών του Κληρικών Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας π. Δαμασκηνό Γεννηματά, την Τρίτη 3 Αυγούστου. Στο κήρυγμά του προς την Ι. Αδελφότητα και τους προσκυνητές της Ι. Μονής...
04 Αυγούστου, 2021 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2021 - 18:11

Παράκληση στην Ι. Μονή Αγίου Δημητρίου από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Διαδώστε:
Παράκληση στην Ι. Μονή Αγίου Δημητρίου από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Στην Ι. Μονή Αγίου Δημητρίου, στο Στεφάνι Κορινθίας,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, Συκιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος πλαισιούμενος, υπό των συνοδών του Κληρικών Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας π. Δαμασκηνό Γεννηματά, την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Στο κήρυγμά του προς την Ι. Αδελφότητα και τους προσκυνητές της Ι. Μονής ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την εορτή της Αγίας Σαλώμης της μυροφόρου, όπου η Ηγουμένη της ως άνω Ι. Μονής Γερόντισσα Σαλώμη άγη τα ονομαστήριά της, αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Σαλώμης, η οποία ήταν πρώτη εξαδέλφη της Παναγίας. Είχε σύζυγο τον Ζεβεδαίο και υιούς τους Αποστόλους Ιάκωβο και Ιωάννη τον Θεολόγο και ήταν Αυτή η Οποία παρεκάλεσε τον Κύριο να τιμηθούν οι υιοί Της με ανώτατα αξιώματα. Στην Εκκλησία μας η έννοια της δόξας διαφέρει απ’ αυτό που οι άνθρωποι πιστεύουν. Είναι Δόξα Θεού, ανεξάλειπτη και αναφαίρετη αλλά ταυτόχρονα σταυρώσιμη, με ευθύνες, πόνο, «ιδρώτα» και μοναξιά. Η Αγία ήταν μια από τις γυναίκες, που βρισκόντουσαν στον Φρικτό Γολγοθά την στιγμή του Πάθους του Κυρίου και αξιώθηκε να είναι μία από τις μυροφόρες, στις όποιες ο άγγελος γνωστοποίησε την Ανάσταση του Χριστού.

Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην Ηγουμένη της Ι. Μονής Γερόντισσα Σαλώμη, να έχει πάντοτε τον Τίμιο Σταυρό ως ράβδο και όπως ακούσαμε στο Σταυροθεοτοκίον: «Ῥάβδον δυνάμεως κεκτημένοι, τὸν Σταυρὸν τοῦ Υἱοῦ σου Θεοτόκε, ἐν αὐτῷ καταβαλοῦμεν, τῶν ἐχθρῶν τὰ φρυάγματα, οἱ πόθῳ σε ἀπαύστως μεγαλύνοντες.» να μείνει ακούραστη στον αγώνα της, ώστε να αξιωθεί να κατακτήσει τον Παράδεισο και μαζί με την υπ’ αυτή Ι. Αδελφότητα να γευθούν την Βασιλεία του Θεού!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων