03/08/2021 03/08/2021 Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου τέλεσε τον Μικρό Παρακλητικό Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, Συκιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου. Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς τους Πιστούς επισημαίνοντας, ότι...
03 Αυγούστου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2021 - 18:14

Κορίνθου Διονύσιος: “Η Παναγία είναι η αιτία της σωτηρίας μας”

Διαδώστε:
Κορίνθου Διονύσιος: “Η Παναγία είναι η αιτία της σωτηρίας μας”

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου τέλεσε τον Μικρό Παρακλητικό Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, Συκιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς τους Πιστούς επισημαίνοντας, ότι “στην Εκκλησία μας, σύμφωνα με τον Απ. Παύλο, τελούμε, «πάντα εὐσχημόνως καὶ κατὰ τάξιν» (Α΄Κορ, ιδ΄, 40), καθημερινά Ιερές Ακολουθίες, για να υμνούμε και να δοξολογούμε τον Θεό, ωστόσο όμως υπάρχουν και εορτές μέσα στο έτος, που είναι αφιερωμένες στον Χριστό (Δεσποτικές Εορτές), στην Παναγία (Θεομητορικές Εορτές) και Εορτές αφιερωμένες στους Αγίους, που ακολούθησαν τα χνάρια του Κυρίου και αγωνίστηκαν κατά την προτροπή του Κυρίου «ἅγιοι γίνεσθε, ὅτι ἐγὼ ἅγιός εἰμι.» (Α’ Πετρ. Α΄,16).”

Αυτός είναι ο αγώνας όλων των Χριστιανών, να προσπαθούν να γίνουν Άγιοι, να συναγωνίζονται στις προσευχές και ο κάθε ένας να προσπαθεί να υπερβεί τον άλλον όχι ανταγωνιστικά αλλά συναγωνιστικά «συναγωνίσασθαί μοι ἐν ταῖς προσευχαῖς» (Ρωμ. ιε΄, 30) δηλαδή, όλοι μαζί να κάνουμε έναν αγώνα προσευχής για να ευχαριστήσουμε τον Θεό, να Τον Δοξολογήσουμε ακόμα και να Τον παρακαλέσουμε για τις ανάγκες και τις ελλείψεις μας.

Με αυτή την πνευματική κατεύθυνση στην Ι. Ακολουθία του Εσπερινού, που εψάλλη σήμερα, ακούστηκε το Θεοτοκίο «Της ευσπλαχνίας την πύλης, άνοιξον ημίν, ευλογημένη Θεοτόκε», σύμφωνα με το οποίο η Παναγία μας άνοιξε την πύλη, που εισέρχεται και εξέρχεται ο Βασιλεύς της Δόξης. Η Παναγία είναι η αιτία της σωτηρίαςμας και όλον αυτό τον μήνα, που είναι αφιερωμένος στην Χάρη Της, ερχόμαστε στις Εκκλησίες για να ανοίξουμε την πύλη της καρδιάς μας και να Την παρακαλέσουμε να μας βοηθήσει την ώρα της αμαρτίας, της πτώσης, της μετανοίας, την ώρα της ασθενείας, ακόμα και την ώρα του θανάτου και να μας οδηγήσει στον Παράδεισο!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων