17/03/2022 17/03/2022 Στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, το απόγευμα της Τετάρτης, 16 Μαρτίου 2022, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν Ιερείς του Ι. Ναού και οι Διάκονοί του. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τις Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες επισημαίνοντας ότι “οι κατανυκτικές αυτές...
17 Μαρτίου, 2022 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2022 - 16:11

Κορίνθου: Όποιος ανάξια κοινωνεί φέρει κρίμα και καταδίκη στον εαυτό του

Διαδώστε:
Κορίνθου: Όποιος ανάξια κοινωνεί φέρει κρίμα και καταδίκη στον εαυτό του

Στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, το απόγευμα της Τετάρτης, 16 Μαρτίου 2022, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν Ιερείς του Ι. Ναού και οι Διάκονοί του.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τις Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες επισημαίνοντας ότι “οι κατανυκτικές αυτές Λειτουργίες τελούνται προκειμένου οι Πιστοί και
κυρίως οι Μοναχοί, που νήστευαν και προσευχόντουσαν «από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός», να μην στερούνται κατά τις μέρες αυτές την μετάληψη του Πανάχραντου Σώματος και Αίματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, που είναι η Τροφή του παντός κόσμου. Υπήρξαν όμως και άνθρωποι που κοινωνούσαν χωρίς να κατανοούν τι είναι η Θ. Κοινωνία, κοινωνούσαν χωρίς νηστεία και προσευχή”.

“Ο Απ. Παύλος γράφει στην Α’ προς Κορινθίους Επιστολή Του «δοκιμαζέτω δε άνθρωπος εαυτόν, και ούτως εκ του άρτου εσθιέτω και εκ του ποτηρίου πινέτω· ο γαρ εσθίων και πίνων αναξίως κρίμα εαυτώ εσθίει και πίνει, μη διακρίνων το σώμα του Κυρίου» (Α’ Κορ. ια΄,28-29). Ας εξετάζει λοιπόν κάθε άνθρωπος με προσοχή τον εαυτό του και μετά να κοινωνεί, διότι όποιος αναξίως κοινωνεί φέρει κρίμα και καταδίκη στον εαυτό του”, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

“Η νηστεία δεν είναι μόνο αποχή από συγκεκριμένες τροφές και υλικά αγαθά, αλλά κυρίως πνευματική, ηθελημένη στέρηση την οποία επιβάλλουμε στον εαυτό μας και κατά την διάρκεια της οφείλουμε να προσερχόμαστε στο Άγιο Ποτήριο με καθαρή καρδιά, με προσευχή, με μετάνοια και περίσσια αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας!”, είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου και του προσφάτως κοιμηθέντος Ιερέως της Ι. Μητροπόλεως μας Γεωργίου Μπρίνια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων