29/12/2022 29/12/2022 Δύο Θείες Λειτουργίες θα τελεσθούν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου για την υποδοχή του νέου έτους, προκειμένου να λειτουργηθούν όλοι όσοι το επιθυμούν συμπεριλαμβανομένων και των μοναχικών ατόμων, που αποτελούν πάντοτε προτεραιότητα για τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο. Αναλυτικότερα, το βράδυ του Σαββάτου, 31 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20:30, θα τελεσθεί από...
29 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2022 - 14:44

Με Ιερά Αγρυπνία και Δοξολογία η υποδοχή του νέου έτους στον Καθεδρικό Ναό Κορίνθου

Διαδώστε:
Με Ιερά Αγρυπνία και Δοξολογία η υποδοχή του νέου έτους στον Καθεδρικό Ναό Κορίνθου

Δύο Θείες Λειτουργίες θα τελεσθούν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου για την υποδοχή του νέου έτους, προκειμένου να λειτουργηθούν όλοι όσοι το επιθυμούν συμπεριλαμβανομένων και των μοναχικών ατόμων, που αποτελούν πάντοτε προτεραιότητα για τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Αναλυτικότερα, το βράδυ του Σαββάτου, 31 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20:30, θα τελεσθεί από τον Ποιμενάρχη η καθιερωμένη από χρόνων Ιερά Αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα της πόλης, κατά την διάρκειά της οποίας θα λάβουν χώρα διαδοχικά ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ο Όρθρος της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στο τέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της πίττας του Αγίου Βασιλείου κατά το πατροπαράδοτο έθιμο.

Η Ιερά Αγρυπνία αναμένεται να τελειώσει περίπου ώρα 1:30 π.μ..

Το πρωί της Κυριακής, 1 Ιανουαρίου 2023 και από ώρας 7:00 π.μ. θα ψαλλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η δεύτερη Θεία Λειτουργία, από τους πατέρες του Ιερού Ναού. Περί δε την 11η πρωϊνή ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, θα τελέσουν την επίσημη Δοξολογία για την είσοδο του Νέου Πολιτικού Έτους 2023, στην οποία, κατά το πρωτόκολλο, θα παραστούν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Τόπου μας.

Καλούνται οι Χριστιανοί να συμμετάσχουν στις λειτουργικές αυτές Συνάξεις και ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους και τον διαθέσιμο χρόνο του καθενός να επιλέξουν σε ποια απ’ αυτές θα εκκλησιασθούν.

Κεντρική φωτογραφία facebook Ιερός Καθεδρικός Ναός Αποστόλου Παύλου Κορίνθου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων