13/05/2019 13/05/2019 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος την Κυριακή, 12 Μαΐου 2019, τέλεσε στον Ι. Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου «Παναγίας Γιάτρισσας»Λουτρακίου την Θ. Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Πηνελόπης Βασιλοπούλου, μητρός του Αιδεσ. Πρωτ. π. Νικολάου Βασιλοπούλου. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Τον Θεοφιλέστατο προσφώνησε κατάλληλα ο π. Νικόλαος συγχαίροντας τον για την...
13 Μαΐου, 2019 - 12:32
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2019 - 15:32

Επισκ. Κεγχρεών: “Η ζωή σας να ευωδιάζει από την πιστή τήρηση των εντολών του Κυρίου”

Διαδώστε:
Επισκ. Κεγχρεών: “Η ζωή σας να ευωδιάζει από την πιστή τήρηση των εντολών του Κυρίου”

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος την Κυριακή, 12 Μαΐου 2019, τέλεσε στον Ι. Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου «Παναγίας Γιάτρισσας»Λουτρακίου την Θ. Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Πηνελόπης Βασιλοπούλου, μητρός του Αιδεσ. Πρωτ. π. Νικολάου Βασιλοπούλου.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Τον Θεοφιλέστατο προσφώνησε κατάλληλα ο π. Νικόλαος συγχαίροντας τον για την εκλογή του σε Βοηθό Επίσκοπο της Ι. Μητροπόλεώς μας και προσφέροντας του, ως ένδειξη σεβασμού και τιμής, το Μετάλλιο της Παναγίας της Γιάτρισσας.

Ο άγιος Κεγχρεών, πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ετέλεσε τα Ιερά Μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών της μακαριστής μητρός του π. Νικολάου, ως και των λοιπών κεκοιμημένων, ενώ ομίλησε με παρηγορητικούς λόγους, ευχόμενος να βρεθούμε όλοι άξιοι της Ουρανίου Βασιλείας του Θεού. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στη εορτή των Μυροφόρων, παραλληλίζοντας τα γεγονότα που περιγράφονται στα Ι. Ευαγγέλια περί του ενταφιασμού του Κυρίου μας και της Αναστάσεώς Του με τα δρώμενα κάθε Θείας Λειτουργίας. Προέτρεψε δε τους πιστούς να παρακαλούν τον Τρισάγιο Θεό να τους αξιώνει να είναι «Χριστού ευωδία», ευωδιάζοντας από την πιστή τήρηση των εντολών του Κυρίου και από την μετοχή τους στο Ι. Μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του μεταφέροντας τις πατρικές ευχές του Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, για μακαρία ανάπαυση της μακαριστής Πηνελόπης Βασιλοπούλου και των λοιπών κεκοιμημένων, των οποίων οι οικείοι προσέφεραν τα Ι. Μνημόσυνα.    

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων