27/08/2021 27/08/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος  προέστη συμπροσευχόμενος στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου Λουτρακίου, την Πέμπτη 26 Αυγούστου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δημήτριος Φουρλεμάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα μαρτύρια του Αγίου Φανουρίου, τα οποία απεικονίζονται στην Ιερά Εικόνα του Αγίου, τονίζοντας, ότι οφείλουμε να είμαστε βιωματικοί Χριστιανοί...
27 Αυγούστου, 2021 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2021 - 15:35

Κορίνθου Διονύσιος: “Δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας στο Θεό”

Διαδώστε:
Κορίνθου Διονύσιος: “Δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας στο Θεό”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος  προέστη συμπροσευχόμενος στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου Λουτρακίου, την Πέμπτη 26 Αυγούστου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δημήτριος Φουρλεμάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα μαρτύρια του Αγίου Φανουρίου, τα οποία απεικονίζονται στην Ιερά Εικόνα του Αγίου, τονίζοντας, ότι οφείλουμε να είμαστε βιωματικοί Χριστιανοί και επιβάλλεται να προσευχόμαστε στον Άγιο να μας φανερώνει, όχι μόνο τα υλικά αγαθά, αλλά και τον πνευματικό δρόμο για την σωτηρία της ψυχής μας.

Ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας την Ιερά Ακολουθία, αφού ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο για την όμορφη ομιλία του, αναφέρθηκε στην παραβολή του «άφρονα πλουσίου» τονίζοντας ότι δεν πρέπει ποτέ να χάνουμε την πίστη μας στον Θεό, που θυσιάστηκε για μας και φυσικά να δίνουμε βαρύτητα πέραν των υλικών και στις πνευματικές μας ανάγκες, καθώς «Τί γάρ ὠφελεῖται ἄνθρωπος ἐάν τὸν κόσμον ὅλον κερδήσῃ, τὴν δέ ψυχήν αὐτοῦ ζημιωθῇ;» (Ματθ. ιστ’, 26). Ολοκλήρωσε την σύντομη ομιλία του ευχόμενος προς όλους «Χρόνια πολλά» παρά Κυρίου ευλογημένα!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων