14/04/2022 14/04/2022 Στην Κόρινθο βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητρόπολης και στην συνέχεια μετέβησαν στα Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» στην περιοχή του Ισθμού και συναντήθηκαν με τους καθηγητές και τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων, χθες Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022. Κατά την...
14 Απριλίου, 2022 - 14:22

Μητροπολίτης Μάνης από Κόρινθο: Χωρίς τον Σταυρό δεν υπάρχει Ανάσταση

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Μάνης από Κόρινθο: Χωρίς τον Σταυρό δεν υπάρχει Ανάσταση

Στην Κόρινθο βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητρόπολης και στην συνέχεια μετέβησαν στα Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» στην περιοχή του Ισθμού και συναντήθηκαν με τους καθηγητές και τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων, χθες Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στα Εκπαιδευτήρια ο άγιος Μάνης μίλησε στους μαθητές για τα Πάθη, τον Σταυρό και την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, παραλληλίζοντάς τα με την καθημερινότητα της ζωής, τονίζοντας ότι χωρίς τον Σταυρό δεν υπάρχει Ανάσταση.

Αμέσως μετά την ομιλία και σε πολύ θερμό κλίμα οι άγιοι Αρχιερείς είχαν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους νέους και τις νέες, να ακούσουν τους προβληματισμούς τους και να απαντήσουν στα ερωτήματά τους, ενώ πριν την αποχώρησή τους ευχαρίστησαν την Διεύθυνση του Σχολείου για την πρόσκληση και την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στην μαθητιώσα νεολαία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, όπου παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος και ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Στο κήρυγμά του ο άγιος Μάνης, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Διονύσιο για την ευκαιρία που του προσέφερε να βρεθεί στην Αποστολική Ι. Μητρόπολη Κορίνθου, αναφέρθηκε στην Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων ως μια μυσταγωγία που μας μεταφέρει στους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους.

Μέσα στον πένθιμο χαρακτήρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελείται αυτή η Θ. Λειτουργία προκειμένου οι Πιστοί να έχουν την ευκαιρία να κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου και να μην απέχουν από το Ποτήριο της Ζωής, από το «φάρμακο» της Αθανασίας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους του Αποστόλου Παύλου: «δοκιμαζέτω δε άνθρωπος εαυτόν, και ούτως εκ του άρτου εσθιέτω και εκ του ποτηρίου πινέτω» (Α΄ Κορ. Ια΄, 28) τονίζοντας ότι, όταν προσερχόμαστε στο Άγιο Ποτήριο, οφείλουμε να έχουμε προετοιμαστεί πνευματικά, να μην έχουμε κακία και μίσος, να μην έχουμε αδικήσει ή συκοφαντήσει κάποιον, αλλά να έχουμε μετανοήσει και να έχουμε εξομολογηθεί τις αμαρτίες μας.

Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του αναφέρθηκε στις προτροπές του Αποστόλου Παύλου: «αδελφοί, χαίρετε, καταρτίζεσθε, παρακαλείσθε, το αυτό φρονείτε, ειρηνεύετε, και ο Θεός της αγάπης και ειρήνης έσται μεθ’ υμών» (Β΄ Κορ. Ιγ΄, 11) κάτι που ευχήθηκε σε όλους!

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, ο οποίος ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον Σεβ. άγιο Μάνης, τον για την παρουσία του το πρωί στα Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» και για την τέλεση της Εσπερινής Προηγιασμένης Θ. Λειτουργίας.

Επεσήμανε δε ότι η παρουσία του στην Κόρινθο συμπίπτει με την κατ᾿ έτος Πασχαλινή Εκδήλωση της Ι. Μητρόπολης , η οποία, λόγω του κορωνοϊού, δεν πραγματοποιήθηκε κατά τα τρία τελευταία έτη, ενώ τέλος τον προσκάλεσε να ξανάρθει, ώστε να έχουν οι Πιστοί την ευκαιρία να διδαχθούν από την ιεροπρέπεια του και τους θεολογικούς λόγους του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων