26/02/2023 27/02/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος μετέβη το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 στο Κοκκώνι Κορινθίας όπου λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και στην συνέχεια τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Σωκράτους Μπούλιαρη, υιού του Αιδεσ. π. Παρασκευά Μπούλιαρη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Ισθμίας. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης,...
26 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:11
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2023 - 1:50

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Κοκκωνίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Κοκκωνίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος μετέβη το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 στο Κοκκώνι Κορινθίας όπου λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και στην συνέχεια τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Σωκράτους Μπούλιαρη, υιού του Αιδεσ. π. Παρασκευά Μπούλιαρη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Ισθμίας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αιδεσ. π. Κωνσταντίνος Δημητρίου, ο Αρχιδιάκονος π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και ο Διάκονος π. Χρήστος Χίλιας, ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, ερμηνεύοντας το Αποστολικό ανάγνωσμα, επεσήμανε ότι η Εκκλησία μας δεν διαχωρίζει τους ζώντες από τους κεκοιμημένους, καθώς οι μεν (νεκροί) αποτελούν την θριαμβεύουσα Εκκλησία, ενώ οι δε (ζώντες) την Στρατευομένη. Η τελευταία, σύμφωνα με τον Απ. Παύλο, οφείλει να χαρακτηρίζεται από πειθαρχία, «Εἰ ζῶμεν πνεύματι, πνεύματι καὶ στοιχῶμεν» (Γαλ. ε’, 25) και τα μέλη Της να αγωνίζονται ως αθλητές πορευόμενοι την ζωή του Αγίου Πνεύματος.

Έτσι κατανοούμε καλύτερα ότι η ζωή είναι ένας συνεχόμενος αγώνας με χαρές, λύπες στεναχώριες αλλά και βραβεία και όταν έρχονται οι πάσης φύσεως δυσκολίες δεν απελπιζόμαστε, αλλά ενθυμούμενοι τον πολύαθλο, για τους πολλούς αγώνες που έδωσε στην ζωή του και βγήκε νικητής, Δίκαιο Ιώβ θα αναφωνούμε «ὁ Κύριος ἔδωκεν, ὁ Κύριος ἀφείλατο· ὡς τῷ Κυρίῳ ἔδοξεν, οὕτω καὶ ἐγένετο· εἴη τὸ ὄνομα Κυρίου εὐλογημένον εἰς τοὺς αἰῶνας»!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ολοκλήρωσε το κήρυγμα του απευθύνοντας λόγους παραμυθητικούς προς την οικογένεια του μακαριστού Σωκράτη, τον Ιερέα πατέρα του και την Πρεσβυτέρα μητέρα του, την σύζυγο, τα παιδιά του και τα αδέρφια του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων