25/01/2021 25/01/2021 Την Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού δημοσιογράφου Ευθυμίου Κάππου, ιδιοκτήτου και προέδρου της «Δορυφορικής Τηλεόρασης TV Super» τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεμέας, πλαισιούμενος υπό του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκαδίου Ραζνύ, του Αιδεσ. Πρωτ/ρου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Νεμέας –...
25 Ιανουαρίου, 2021 - 15:01

“Οι δημοσιογράφοι να εργάζονται με σύνεση, ήθος και αγάπη για τον τόπο”

Διαδώστε:
“Οι δημοσιογράφοι να εργάζονται με σύνεση, ήθος και αγάπη για τον τόπο”

Την Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού δημοσιογράφου Ευθυμίου Κάππου, ιδιοκτήτου και προέδρου της «Δορυφορικής Τηλεόρασης TV Super» τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεμέας, πλαισιούμενος υπό του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκαδίου Ραζνύ, του Αιδεσ. Πρωτ/ρου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Νεμέας – Κλεωνών π. Αθανασίου Αλτανόπουλου, του Αιδεσ. Οικονόμου – Σταυροφόρου π. Δημητρίου Ζούζια και των Διακόνων π. Δαμασκηνού Γεννηματά και π. Παναγιώτου Δεδάκη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ενώπιον του Υφυπουργού κ. Νικόλαου Ταγαρά, της νεοδιορισθείσης Αναπληρώτριας Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου κ. Μαρίας – Ελένης Σούκουλη, του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστασίου Γκιολή, του Δημάρχου Νεμέας κ. Κωνσταντίνου Φρούσιου και του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασιλείου Νανόπουλου, αρχικά ομίλησε για τον εκλιπόντα, τονίζοντας ότι υπηρέτησε ως «παλαιός» δημοσιογράφος, την τοπική δημοσιογραφία και έγινε γνωστός από τον ιδιαίτερο τρόπο που άσκησε το λειτούργημά του.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην σύγχρονη δημοσιογραφία, όλων των τύπων, και στις αλλαγές που την χαρακτηρίζουν πλέον. Οι δημοσιογράφοι σήμερα βαδίζουν «επί ξυρού ακμής» είπε και ανάλογα με τις πιέσεις που δέχονται, τις πεποιθήσεις, τις κατευθύνσεις, τα συμφέροντα, τις ιδεολογίες αυτών και των εργοδοτών τους αγωνίζονται να επιβιώσουν αλλά και να επιλέξουν τις ειδήσεις και τα γεγονότα μέσα στον καταιγισμό των εξελίξεων της σκληρής και απάνθρωπης πια επικαιρότητας. Η επιλογή όμως αυτή θα πρέπει να γίνεται πάντοτε με γνώμονα την αντικειμενική ενημέρωση του Λαού.

Για αυτό ίσως ήρθε η ώρα για αυστηρότερο ποινικό κώδικα και αυστηρή τήρηση του Νόμου σε όσους καταπατούν και προσβάλουν αυτές τις αρχές. Δραττόμενος της ευκαιρίας ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι εκτός από την Δημοσιογραφία όλος ο Δημόσιος Βίος, η Πολιτική, η Παιδεία, η Εκκλησία, η Νομική Επιστήμη, τα Σωφρονιστικά Συστήματα, η Οικονομία, η Οικογένεια και το αξιακό σύστημά μας εν γένει οφείλουν να χαρακτηρίζονται από τον γνήσιο ανθρωπισμό, από υπευθυνότητα, σεβασμό, σοβαρότητα και κυρίως από αγάπη για την Πατρίδα μας και τον Λαό της, γιατί αυτόν υπηρετούμε, από αυτόν προερχόμεθα, αυτόν εκφράζουμε και αυτός θέλουμε να ευτυχεί.

Ολοκληρώνοντας δεν παρέλειψε να παραμυθήσει την οικογένεια του εκλιπόντος και να συμβουλεύσει τους «διαδόχους» του δημοσιογράφους να εργάζονται με σύνεση, ήθος και αγάπη για τον Τόπο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων