21/04/2022 21/04/2022 Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τελέστηκε χθες Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου με την συμμετοχή των Ιερέων του Ι. Ναού και των Διακόνων του. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε αρχικά για το Ιερό Ευχέλαιο τονίζοντας ότι, με την τέλεση αυτού του Ιερού...
21 Απριλίου, 2022 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2022 - 16:35

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Κόρινθο

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τελέστηκε χθες Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου με την συμμετοχή των Ιερέων του Ι. Ναού και των Διακόνων του.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε αρχικά για το Ιερό Ευχέλαιο τονίζοντας ότι, με την τέλεση αυτού του Ιερού Μυστηρίου προσελκύουμε το έλεος και την χάρι του Θεού, αφού Αυτός είναι ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων. Επιπρόσθετα επεσήμανε ότι προσευχόμαστε και για τον φωτισμό των επαϊόντων ιατρών, δηλαδή, των κατ’ επάγγελμα ιατρών, ώστε συστηματικά να επιβλέπουν τις ασθένειες και να χορηγού τις κατάλληλες για την κάθε περίπτωση θεραπευτικές αγωγές, που συνδυασμένες με την Χάρι του Θεού, μας κάνουν υγιείς όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο πνεύμα και στην ψυχή.

Προέτρεψε δε τους Πιστούς να προσεύχονται για τις οικογένειές τους, την πόλη μας, την Πατρίδα μας και όλον τον κόσμο και ευχαρίστησε τον Θεό για τις δωρεές Του εκφράζοντας την χαρά του που οι Πιστοί, Άρχοντες και Λαός πάντοτε συμμετέχουν ενεργά, με τάξη, με ευπρέπεια, με κατάνυξη και με υπομονή, στις Ιερές Ακολουθίες ως γνήσιοι μαθητές του Χριστού και ενεργά μέλη της Εκκλησίας Του!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων