26/03/2021 26/03/2021 Με κάθε Εκκλησιαστική ευπρέπεια και με τις οφειλόμενες τιμές, παρά την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, εορτάστηκε κι εφέτος ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η 200η Εθνική Επέτειος της Επαναστάσεως του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου. Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ....
26 Μαρτίου, 2021 - 17:43
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 17:50

Τρισάγιο στην Κόρινθο για τους ήρωες του Απελευθερωτικού Αγώνα

Διαδώστε:
Τρισάγιο στην Κόρινθο για τους ήρωες του Απελευθερωτικού Αγώνα

Με κάθε Εκκλησιαστική ευπρέπεια και με τις οφειλόμενες τιμές, παρά την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, εορτάστηκε κι εφέτος ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η 200η Εθνική Επέτειος της Επαναστάσεως του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Το επετειακό μήνυμα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέγνωσε ιεροπρεπώς ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Γρηγόριος Θεοδώρου.

 

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και περί ώρα 10:30 π.μ., παρουσία των Αρχών του Τόπου, τέλεσαν την επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ακολούθως, όλοι μαζί μετέβησαν στο Μαυσωλείο, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ι. Ναού, για την τέλεση του Επιμνημόσυνου Τρισαγίου για τις ψυχές των πεσόντων στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821, μετά το πέρας του οποίου έλαβε χώρα η κατάθεση στεφάνων.

Στον επίλογο των εκδηλώσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε στους εκπροσώπους της Πολιτείας, του Στρατού και των Φορέων της πόλεως έτη πολλά, ευλογημένα και Παναγιοσκέπαστα!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων