05/03/2023 05/03/2023 Η Α΄ Κυριακή των Νηστειών της ευλογημένης περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την επονομαζόμενη και Κυριακή της Ορθοδοξίας, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης με την προσήκουσα ιεροπρεπή σεμνότητα ο θρίαμβος της Ορθόδοξης πίστης κατά των αιρετικών και η αποκατάσταση των ιερών Εικόνων. Της μεγάλης σημερινής εορτής για την Ορθόδοξη Πίστη προέστη...
05 Μαρτίου, 2023 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2023 - 12:57

Λαγκαδά Πλάτων: “Η Ορθοδοξία δεν είναι ιδεολογία αλλά χαρισματικός τρόπος ζωής”

Διαδώστε:
Λαγκαδά Πλάτων: “Η Ορθοδοξία δεν είναι ιδεολογία αλλά χαρισματικός τρόπος ζωής”

Η Α΄ Κυριακή των Νηστειών της ευλογημένης περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την επονομαζόμενη και Κυριακή της Ορθοδοξίας, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης με την προσήκουσα ιεροπρεπή σεμνότητα ο θρίαμβος της Ορθόδοξης πίστης κατά των αιρετικών και η αποκατάσταση των ιερών Εικόνων.

Της μεγάλης σημερινής εορτής για την Ορθόδοξη Πίστη προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και εν συνεχείᾳ της Ιεράς Λιτανεύσεως των Αγίων Εικόνων και των Ιερών Λειψάνων η οποία πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού, αναγνωσθέντος σε στάσεις τρεις του Συμβόλου της Πίστεως και του Συνοδικού της Αγίας Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου.

Μεταξύ του πολυπληθούς Εκκλησιάσματος παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, της Ακαδημαϊκής Κοινότητος και των Πολιτιστικών Φορέων της επαρχίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στο ιστορικό πλαίσιο της εορτής η οποία καθιερώθηκε το 843 μ.Χ. επί Πατριαρχίας Μεθοδίου του Ομολογητού από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιόν της, Μιχαήλ τον Γ΄, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μέσα από τη ζωή της Εκκλησίας μας έρχεται η ανόρθωση και η προσωπική αναστήλωση, διότι η Πίστη μας είναι Θεοδότος, είναι πηγή Σωτηρίας και μέσα από αυτή μπορούμε να ζήσουμε την χαρά του Παραδείσου. Η Ορθοδοξία δεν είναι ιδεολογία αλλά χαρισματικός τρόπος ζωής, όπου μέσα από αυτόν μπορούμε να μαθητεύουμε βιώνοντας την χάρη της αγάπης του Θεού».

Καταλήγοντας ευχήθηκε προς όλους με υγεία και δύναμη να πορευτούν στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ενώ τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδίκως τελειωθέντων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, εκφράζοντας εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας, την βαθύτατη οδύνη και την απέραντη θλίψη του, για το άδικο χαμό τόσων νέων στην πλειοψηφία ανθρώπων, ευχόμενος παράλληλα γρήγορη ανάρρωση προς τους τραυματίες και προτρέποντας όλους τους παρευρισκόμενους να προσεύχονται για την παρηγοριά των συγγενών των θυμάτων.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων