16/05/2023 16/05/2023 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά στους Μύλους Σάμου, στις 16 Μαίου κατά την τοπική παράδοση, σε ανάμνηση της διελεύσεως του Αγίου από την περιοχή και των θαυμάτων που επιτέλεσε. Τη Δευτέρα 15 Μαίου τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και την Κυριώνυμο ημέρα της εορτής Τρίτη 16 Μαιου...
16 Μαΐου, 2023 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2023 - 21:47

Η Σάμος γιόρτασε τη μνήμη του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου

Διαδώστε:
Η Σάμος γιόρτασε τη μνήμη του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά στους Μύλους Σάμου, στις 16 Μαίου κατά την τοπική παράδοση, σε ανάμνηση της διελεύσεως του Αγίου από την περιοχή και των θαυμάτων που επιτέλεσε.

Τη Δευτέρα 15 Μαίου τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και την Κυριώνυμο ημέρα της εορτής Τρίτη 16 Μαιου ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ευσεβίου. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος και τμήματος του ιερού Λειψάνου του Αγίου όπου φυλάσσεται στον Ιερό Ενοριακό Ναό του χωριού των Μύλων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε: «ο Άγιος Μακάριος υπήρξε ηγετική μορφή του γνήσια αναγεννητικού αγιορειτικού κινήματος των Κολλυβάδων που μιλούσαν για την παράδοση, την νήψη, την προσευχή, την μετά προετοιμασίας συχνή Θεία Κοινωνία. Μαζί με τον Όσιο Νύφωνα κτήτορα της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Λευκάδος Ικαρίας μετέφερε στα νησιά μας το φιλοκαλικό Κολλυβαδικό πνεύμα.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων