27/05/2024 27/05/2024 Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος, μετά από ευλογία και άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, χοροστάτησε χθες στον Όρθρο, ιερούργησε και τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Αναστασίου Κοκονού στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ομωνύμου Δήμου Αττικής, Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης...
27 Μαΐου, 2024 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2024 - 16:08

Ο Μητροπολίτης Σάμου τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του Αναστασίου Κοκονού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σάμου τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του Αναστασίου Κοκονού

Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος, μετά από ευλογία και άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, χοροστάτησε χθες στον Όρθρο, ιερούργησε και τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Αναστασίου Κοκονού στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ομωνύμου Δήμου Αττικής,

Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σωτήριο Κοσμόπουλο, τους εφημερίους του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Χρυσόπουλο και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Γιαννακίδη και τον Αρχιδιάκονο π. Καλλίνικο Τζαφέρη.

Ο νεοχειροτονηθείς είναι έγγαμος, πατέρας τεσσάρων τέκνων, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών. Προέρχεται από Λευιτική οικογένεια, γαλουχήθηκε από τα παιδικά του χρόνια μέσα στο ράσο και κάτω από τη φλογερή και δυναμική μορφή του αείμνηστου Μητροπολίτου Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στον χειροτονούμενο ποιμαντικού περιεχομένου συμβουλές και υποθήκες.

Μετά την προσεχώς χειροτονία του σε πρεσβύτερο θα τοποθετηθεί εφημέριος σε ενορία της Σάμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων