11/09/2023 11/09/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Σύμης  κ. Χρυσόστομος το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ενοριακό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Άνω Χώρας Σύμης, στο εσωτερικό του οποίου, με τις κατευθύνσεις του ιδίου και την φροντίδα υλοποιήσεως του νέου Εφημερίου π. Γεωργίου Κακακιού, το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν αρκετές ανακαινιστικές...
11 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 15:50

Η Αποκατάσταση της διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Άνω Χώρας Σύμης

Διαδώστε:
Η Αποκατάσταση της διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Άνω Χώρας Σύμης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Σύμης  κ. Χρυσόστομος το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ενοριακό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Άνω Χώρας Σύμης, στο εσωτερικό του οποίου, με τις κατευθύνσεις του ιδίου και την φροντίδα υλοποιήσεως του νέου Εφημερίου π. Γεωργίου Κακακιού, το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν αρκετές ανακαινιστικές εργασίες, οι οποίες έδωσαν μεγαλύτερη λειτουργικότητα στο χώρο και προπαντός στο Ιερό Βήμα.

Πλέον οι εργασίες αποπερατώθηκαν και ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε την διατεταγμένη Ακολουθία επί διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης και εν συνεχεία την πρώτη Θεία Λειτουργία επ’ αυτής, προκειμένου ο περικαλλής και ιστορικός αυτός Ι. Ναός να αποδοθεί και πάλι στην Λατρεία του εν Τριάδι Θεού.

Συλλειτουργοί του ήταν ο Πρεσβ. π. Αντώνιος Μανιάς και ο π. Γεώργιος Κακακιός Εφημέριος του Ι. Ναού, ενώ το ι. αναλόγιο διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες, κ. κ. Αγαπητός Μιχελής, Θεόδωρος και Αθανάσιος Κορδομπούσης.

Μετά την Δοξολογία το τυπικό της Ακολουθίας εκτυλίχθηκε με την εξής σειρά:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, θυμίασε την νέα Αγία Τράπεζα και ανέπεμψε την ευχή της απαμφιάσεως.

Ακολούθησε η πλύσις της Αγίας Τραπέζης, με μοσχοσάπουνα, αγιασμένο ύδωρ, και ανθόνερο.

Έπειτα σκουπίστηκε με καινούργιους σπόγγους και εχρίσθη με Άγιο Μύρο.

Η Αγ. Τράπεζα μετά καλύφθηκε με ένα λευκό ύφασμα, που εικονίζει την Ταφή του Κυρίου και λέγεται «Κατασάρκιο», το οποίο δέθηκε στον κεντρικό κίονα, για να παραμείνει επ’ αυτής εσαεί. Αυτό έφερε επιγραφή με την ημερομηνία της σημερινής Τελετής, καθώς και το όνομα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, θεμένου και την ιδιόχειρη υπογραφή του.

Τέλος, η Αγία Τράπεζα ενεδύθη με καινούργια καλύμματα και ακολούθησε η Θ. Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων ομίλησε περί των τελουμένων, συγχαίροντας και ευχαριστώντας τον νέο Εφημέριο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την ουσιαστική συμβολή τους στην ανακαίνιση του Ναού, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια. Τέλος το δραστήριο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα καφέ και διάφορα εορταστικά κεράσματα.

Ακολουθεί φωτογραφικό λεύκωμα:

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων