17/11/2021 17/11/2021 Eορτάσθηκε πανηγυρικά η ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου στον ομώνυμο Ι. Ναό του, ο οποίος αποτελεί Παρεκκλήσι της Ι. Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτη, χθες Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021. Πρόκειται για νεόδμητο Ναό, τον οποίο ανήγειρε ο μακαριστός Ηγούμενος Γαβριήλ Μαργαρίτης το έτος 2000, προκειμένου να καλύψει τις πνευματικές ανάγκες των τροφίμων...
17 Νοεμβρίου, 2021 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2021 - 11:15

Η γιορτή του Ευαγγελιστή Ματθαίου στη Σύμη

Διαδώστε:
Η γιορτή του Ευαγγελιστή Ματθαίου στη Σύμη

Eορτάσθηκε πανηγυρικά η ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου στον ομώνυμο Ι. Ναό του, ο οποίος αποτελεί Παρεκκλήσι της Ι. Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτη, χθες Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021. Πρόκειται για νεόδμητο Ναό, τον οποίο ανήγειρε ο μακαριστός Ηγούμενος Γαβριήλ Μαργαρίτης το έτος 2000, προκειμένου να καλύψει τις πνευματικές ανάγκες των τροφίμων του παρακειμένου Ιδρύματος.

Το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς του τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Αντώνιο Πατρό, τον π. Φιλόθεο Κάλφα, εφημέριο του Ενοριακού Ναού Αγίου Ελευθερίου Σύμης και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό, ομιλώντας επίκαιρα στους πιστούς που προσήλθαν, για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου και να λάβουν την ουράνια ευλογία του.

Ακολουθεί το φωτογραφικό λεύκωμα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων