15/05/2022 15/05/2022 Σήμερα 15η Μαίου 2022, Κυριακή του Παραλύτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ελεημονητρίας, με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο π. Φιλόθεο Κάλφα και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Το δε ι. αναλόγιο διακόνησαν σεμνοπρεπώς ο Ιεροψάλτης κ. Αγαπητός Μιχελλής, μετά του...
15 Μαΐου, 2022 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2022 - 15:40

Η Κυριακή του Παραλύτου στη Σύμη

Διαδώστε:
Η Κυριακή του Παραλύτου στη Σύμη

Σήμερα 15η Μαίου 2022, Κυριακή του Παραλύτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ελεημονητρίας, με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο π. Φιλόθεο Κάλφα και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Το δε ι. αναλόγιο διακόνησαν σεμνοπρεπώς ο Ιεροψάλτης κ. Αγαπητός Μιχελλής, μετά του κ. Πανορμίτη Κακακιού και του κ. Αναστασίου Μπαλή.

Ο Σεβασμιώτατος στο ευαγγελικό του κήρυγμα, ανεφέρθη στο πρόσωπο του Παραλύτου, αναλύοντας θεολογικότατα το μεγάλο θαύμα της θεραπείας του επί τριάντα οκτώ έτη ασθενούντος, ο οποίος χάριν στην φιλανθρωπία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και την θαυματουργική Του δύναμη ανέκτησε και πάλι το πολυπόθητο δώρο της υγείας.

Το περιστατικό αυτό δείχνει αφ’ ενός την ψυχοσωματική ενότητα του ανθρώπου και αφ’ ετέρου το ότι ο Χριστός είναι ο Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων, αφού ταυτόχρονα αποκαθιστά και τα δύο με τον παντοδύναμο λόγο Του. Η δε καθαρτική δύναμις της θείας Χάριτος εμφανίζεται αρχικώς ως δύναμη καθαρισμού του ανθρώπου από την φυσική αρρώστια και εν συνεχεία ως πνοή πνευματικής αναγεννήσεως.

Τέλος, ο παραλυτικός ήταν ολομόναχος και βίωνε την απόλυτη μοναξιά, αφού δεν είχε οικογένεια, φίλους, συγγενείς ή γνωστούς. Το φαινόμενο αυτό βέβαια παρατηρείται και σήμερα, ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις όπου, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από μοναξιά και στερούνται οποιασδήποτε παρηγοριάς. Όταν έχεις όμως τον Χριστό, έχεις τα πάντα, διότι όπως απεδείχθη, ο Ίδιος είναι το πλήρωμα της ζωής και η αφθονία του Αγίου Πνεύματος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων