09/01/2023 09/01/2023 Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκε χθες 8 Ιανουαρίου 2023, Κυριακή μετά τα Φώτα, στην Ιερά Μονήν Ταξιάρχου Μιχαήλ του Ρουκουνιώτου, το πενταετές Μνημόσυνον του μακαριστού Μητροπολίτου Σύμης κυρού Χρυσοστόμου του Α΄ (κατά κόσμον Ιωάννου Δημητριάδη) εξ Ίβρου. Ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου,  Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και...
09 Ιανουαρίου, 2023 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2023 - 14:36

Πενταετές μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Σύμης Χρυσοστόμου στην Ι. Μ. Ρουκουνιώτου

Διαδώστε:
Πενταετές μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Σύμης Χρυσοστόμου στην Ι. Μ. Ρουκουνιώτου

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκε χθες 8 Ιανουαρίου 2023, Κυριακή μετά τα Φώτα, στην Ιερά Μονήν Ταξιάρχου Μιχαήλ του Ρουκουνιώτου, το πενταετές Μνημόσυνον του μακαριστού Μητροπολίτου Σύμης κυρού Χρυσοστόμου του Α΄ (κατά κόσμον Ιωάννου Δημητριάδη) εξ Ίβρου.

Ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου,  Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε επικαίρως τον θείο λόγο.

Μετά την απόλυση, προέστη του Ιερού Μνημοσύνου του μακαριστού Μητροπολίτου Σύμης κυρού Χρυσοστόμου του Α΄. Συλλειτουργοί του ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μονής Πανορμίτου, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιος Πατρός, ο Πρωτοπρ. π. Στέφανος Μακρής, Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος και οι Διάκονοι π. Γεώργιος Κακακιός και π. Παύλος Τερεζάκης.

Την ιερά υμνωδία απέδωσαν οι Ιεροψάλτες κ. Δημοσθένης και κ. Μερκούριος Γιανναράς.

Προ της απολύσεως του Μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ανεφέρθηκε με λίαν συγκινητικούς και εμπνευσμένους λόγους στην σεμνή προσωπικότητα του αοιδίμου Προκατόχου του, στην σταυρική πορεία της πολυκυμάντου βιοτής του, στην «εξορία» από την πατρώα του γη και προπαντός στο πνεύμα αυταπαρνήσεώς του και υπακοής του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίον τον εξέλεξε και απέστειλε ως πρώτον Μητροπολίτη της νεοσύστατης τότε Μητροπόλεως των ακριτικών μας Νήσων, όπου και ηνάλωσε εαυτόν μέχρι τελευταίας του αναπνοής, διακονών ευόρκως και θυσιαστικώς την Μητέρα Εκκλησία.

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου και την απόλυση προσεφέρθηκαν στην Τράπεζα της Ι. Μονής ο καθιερωμένος καφές και τα κόλλυβα, όπου παρακάθισαν οι συμμετέχοντες πολυάριθμοι πιστοί.

        

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων