09/04/2024 10/04/2024 Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 το απόγευμα τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Με ευλάβεια κλήρος και λαός έσκυψαν κατανυκτικά το κεφάλι σε ένα από τα ιερότερα σεβάσματα της Ορθοδοξίας.  Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και...
09 Απριλίου, 2024 - 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2024 - 0:55

Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού

Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 το απόγευμα τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Με ευλάβεια κλήρος και λαός έσκυψαν κατανυκτικά το κεφάλι σε ένα από τα ιερότερα σεβάσματα της Ορθοδοξίας.

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων το ιερό κειμήλιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία το ιερό κειμήλιο με το Τίμιο Ξύλο τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού.

Στην συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Αρχιερατικού πανηγυρικού Εσπερινού κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων ο οποίος και αναφέρθηκε στη σπουδαία και ιερή εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Εν συνεχεία, πριν την απόλυση του Εσπερινού, ο πιστός λαός του Κυρίου παρακολούθησε με αισθήματα κατανύξεως την περιφορά του πανίερου συμβόλου του Χριστιανισμού στο εσωτερικό του Ναού, τον οποίο και προσκύνησαν, ώστε να λάβουν δύναμη για τη συνέχιση του πνευματικού αγώνα αυτής της ιεράς περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης 6.4.2024

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων