27/02/2024 27/02/2024 Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 το απόγευμα τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεομάρτυρος Νικόλαου του εκ Μετσόβου. Με τη δέουσα θρησκευτική μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του ομωνύμου Ιερού Ναού το ιερό λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία με...
27 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:13
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2024 - 16:20

Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεομάρτυρος Νικόλαου του εκ Μετσόβου

Διαδώστε:
Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεομάρτυρος Νικόλαου του εκ Μετσόβου

Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 το απόγευμα τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεομάρτυρος Νικόλαου του εκ Μετσόβου.

Με τη δέουσα θρησκευτική μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του ομωνύμου Ιερού Ναού το ιερό λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή, στην οποία προπορευόταν η χορεία των ιεροψαλτών και ακολουθούσαν οι ιερείς, το Ιερό Λείψανο τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός Ιεροψαλτών. Συμμετείχαν και οι ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Τον Τίμιο Λείψανο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μετσόβου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Καχριμάνης.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τον Καθηγούμενο με τη συνοδεία του και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην λαμπρά υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου την πόλη των Τρικάλων.

Ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Τρίτος κήρυξε εμπνευσμένα το Θείο Λόγο ομιλώντας περί της βιωτής και τιμής του Αγίου Νικολάου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Υποδοχή Δεξιάς Χειρός Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου στον ομώνυμο Ναό των Τρικάλων 24.2.2024

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων