07/11/2018 07/11/2018 Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου να έρθει σε συμφωνία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, όπως γράφει ο politischios.gr. Σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της Έκτακτης Ιερατικής Σύναξης της Ι.Μ. Χίου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου...
07 Νοεμβρίου, 2018 - 13:54

“Να παραδώσει σκυτάλη ο Αρχιεπίσκοπος” (βίντεο)

Διαδώστε:
“Να παραδώσει σκυτάλη ο Αρχιεπίσκοπος” (βίντεο)

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου να έρθει σε συμφωνία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, όπως γράφει ο politischios.gr.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της Έκτακτης Ιερατικής Σύναξης της Ι.Μ. Χίου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου και εκπρ. Τύπου του ΙΣΚΕ, εξαπέλυσε επίθεση προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο λέγοντας ότι δεν είναι Πάσης Ελλάδος αλλά Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ότι έχει μόλις μία ψήφο μέσα στην Ιεραρχία.

«Αν δεν μπορεί να το σεβαστεί αυτό λόγο της ηλικίας του να αποχωρήσει και να παραδώσει τη σκυτάλη σε νεότερους», δήλωσε ο π. Γ. Κωνσταντίνου.

«Με λύπη παρακολουθήσαμε έναν Αρχιεπίσκοπο να σέρνεται πίσω από τις ανακοινώσεις της πολιτείας. Στοχοποιείται ο Ιερός Κλήρος σαν να είναι εκείνος υπεύθυνος για την οικονομική κρίση της χώρας. Στοχοποιείται ο Ιερός Κλήρος που έχει υποστεί τα πάνδεινα, που από την πρώτη ημέρα της κρίσης συμπάσχει με τον λαό, που ταΐζει ολόκληρες οικογένειες, που στηρίζει το έθνος στις δύσκολες στιγμές. Αυτή η απόφαση μετατρέπει τους Ιερείς σε επαίτες φιλοδωρημάτων και την Εκκλησία σε ένα πιο συντηρητικό και αντιδημοκρατικό θεσμό», ανέφερε ο π. Γεώργιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων