17/12/2022 24/12/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, συνοδευόμενος από τον κ. Κωνσταντίνο Παπουτσάκη, υποψήφιο Κληρικό, έφτασε στη Ζάκυνθο το πρωί της Πέμπτης, 15ης Δεκεμβρίου 2022, όπου έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο. Οι δύο Μητροπολίτες μετέβησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, του θαυματουργού, όπου προσκύνησαν το άφθαρτο και...
17 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2022 - 1:22

Άφιξη του Μητροπολίτη Ρεθύμνης στη Ζάκυνθο

Διαδώστε:
Άφιξη του Μητροπολίτη Ρεθύμνης στη Ζάκυνθο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, συνοδευόμενος από τον κ. Κωνσταντίνο Παπουτσάκη, υποψήφιο Κληρικό, έφτασε στη Ζάκυνθο το πρωί της Πέμπτης, 15ης Δεκεμβρίου 2022, όπου έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο.

Οι δύο Μητροπολίτες μετέβησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, του θαυματουργού, όπου προσκύνησαν το άφθαρτο και χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου. Στη συνέχεια, οι δύο Ιεράρχες επισκέφθηκαν προσκυνηματικά τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης και άλλους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, την Γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας Ελευθερώτριας, καθώς και αξιοθέατα του τόπου, στον οποίο εγράφη και ο Εθνικός μας Ύμνος από τον Διονύσιο Σολωμό.

Ακόμη, οι Σεβασμιώτατοι μετέβησαν στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Παντοκράτορος Γαϊτανίου Ζακύνθου, όπου προσκύνησαν το εκεί φυλασσόμενο άφθαρτο ιερό λείψανο του Οσίου Ιωσήφ του Σαμάκου του Κρητός, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον Αζοκέραμο του Δήμου Σητείας και ασκήθηκε μοναστικά στο Χάνδακα κατά τον 15ο αιώνα μ.Χ..

Επίσης, αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, αφίχθηκε στη Ζάκυνθο και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος προεξάρχει των Ιερών Ακολουθιών, εξ αφορμής της συμπληρώσεως 400 ετών από την οσιακή κοίμηση του Αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, του θαυματουργού, ως εκπρόσωπος της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγιος Διονύσιος: 400 χρόνια από την οσιακή του κοίμηση – Το ανεκτίμητο κληροδότημα της συγχώρεσηςΖάκυνθος:

Άρχισε ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Διονυσίου

Φωτογραφίες από τις επισκέψεις και τα προσκυνήματα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου κατά την πρώτη ημέρα της παραμονής του στη Ζάκυνθο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων