23/07/2020 23/07/2020 Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης της πόλεως της Ζακύνθου και στον κοιμητηριακό ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοφίλου του Ζακυνθίου στο Α’ κοιμητήριο του νησιού θα εορταστεί η μνήμη του Αγίου, ο οποίος γεννήθηκε στο «Φιόρο του Λεβάντε» το 1617 και γιορτάζει αύριο. Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο Κοιμητήριο θα ψαλλεί σήμερα στις 7 μ.μ., ενώ στην...
23 Ιουλίου, 2020 - 17:57
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2020 - 18:03

Γιορτή Αγίου Θεοφίλου στην εκκλησία του αλλά και στη γειτονιά του

Διαδώστε:
Γιορτή Αγίου Θεοφίλου στην εκκλησία του αλλά και στη γειτονιά του

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης της πόλεως της Ζακύνθου και στον κοιμητηριακό ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοφίλου του Ζακυνθίου στο Α’ κοιμητήριο του νησιού θα εορταστεί η μνήμη του Αγίου, ο οποίος γεννήθηκε στο «Φιόρο του Λεβάντε» το 1617 και γιορτάζει αύριο.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο Κοιμητήριο θα ψαλλεί σήμερα στις 7 μ.μ., ενώ στην Φανερωμένη, όπου ήταν η γειτονιά του «ποπολάρου που αγίασε», όπως αποκαλείται ο Άγιος στη Ζάκυνθο, στις 7.30. Τόσο σήμερα όσο και αύριο στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Φανερωμένη (7.30 το πρωί) θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος.

Επίσης, αύριο, στις 7.30΄ το απόγευμα, θα ψαλλεί η Ιερά Παράκληση του Αγίου Θεοφίλου, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του 18χρονου ζακυνθινόπουλου, που μαρτύρησε για την πίστη του στη Χίο, με τον δια πυράς θάνατο, το 1635.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων