18/08/2022 24/08/2022 Παρουσία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄θα εορταστεί φέτος στη Ζάκυνθο η Μετακομιδή εκ Στροφάδων του σεπτού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου του νησιού, Αγίου Διονυσίου, κατά το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου. Το πρόγραμμα των φετινών εορτασμών έχει ως εξής: Την Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022, ώρα 7 το απόγευμα, θα...
18 Αυγούστου, 2022 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2022 - 9:47

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Ζάκυνθο για τη γιορτή του Αγίου Διονυσίου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Ζάκυνθο για τη γιορτή του Αγίου Διονυσίου
Παρουσία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄θα εορταστεί φέτος στη Ζάκυνθο η Μετακομιδή εκ Στροφάδων του σεπτού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου του νησιού, Αγίου Διονυσίου, κατά το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου.
Το πρόγραμμα των φετινών εορτασμών έχει ως εξής:
  • Την Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022, ώρα 7 το απόγευμα, θα γίνει η Κάθοδος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό.  
  • Αμέσως μετά θα ψαλεί Δοξολογία με Περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό, στη δε συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας  Εσπερινός.
  • Την Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει ιερά Αγρυπνία.   
  • Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά θα τελεσθεί Πατριαρχική θεία Λειτουργία.
  • Τo απόγευμα, ώρα 7.30, θα γίνει η Λιτάνευση του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη.
  • Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, ώρα 8.30 το πρωί, θα τελεσθεί  Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.
Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου καλεί να παραστούν ο Λαός και οι Αρχές κατά την καθιερωμένη τάξη στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες και Τελετές, ενώ ενημερώνει και για τα εξής:
«Την Ιερή Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από τον Ναό, άγημα αποδόσεως τιμών της Πολεμικής Αεροπορίας, η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθου, οι Φιλαρμονικές Κατασταρίου και Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων καί Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών.
Παρακαλούνται, ο κ. Δήμαρχος Ζακύνθου και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου να φροντίσουν για τον σημαιοστολισμό της πόλεως και του λιμανιού. Επίσης ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής και ο κ. Λιμενάρχης για την τήρηση της τάξεως.
Συστήνεται η χρήση μάσκας εντός και εκτός του Ναού
για τους προσκυνητές  και τους παρευρισκόμενους.
Εκκλησιαστικοί τελετάρχες ορίζονται ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Ζ. και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπος Κυπριώτης».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων