18/08/2023 24/08/2023 Κατά το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου 2023 η Ζάκυνθος εορτάζει με κάθε επισημότητα την Μετακομιδή εκ Στροφάδων του σεπτού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Διονυσίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Την Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023, ώρα 7 το απόγευμα, θα γίνει η Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου από την...
18 Αυγούστου, 2023 - 20:24
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2023 - 5:02

Ζάκυνθος: Πρόγραμμα της θερινής εορτής του Πολιούχου Αγίου Διονυσίου

Διαδώστε:
Ζάκυνθος: Πρόγραμμα της θερινής εορτής του Πολιούχου Αγίου Διονυσίου

Κατά το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου 2023 η Ζάκυνθος εορτάζει με κάθε επισημότητα την Μετακομιδή εκ Στροφάδων του σεπτού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Διονυσίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023, ώρα 7 το απόγευμα, θα γίνει η Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά θα ψαλεί Δοξολογία με Περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό. Ακολούθως θα τελεσθεί Μέγας  Εσπερινός.

Την Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει ιερά Αγρυπνία.

Το πρωί, ώρα 7:30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά θα τελεσθεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα, ώρα 7:30, θα γίνει η Λιτάνευση του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023, ώρα 8:30 το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεση Του στην Ιερά Λάρνακα.

 

Η Ιερά Mητρόπολη Ζακύνθου απευθύνει κάλεσμα στον λαό και στις Αρχές να παραστούν στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες και Τελετές, κατά την καθιερωμένη τάξη.

Την Ιερή Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από τον Ναό, άγημα αποδόσεως τιμών της Πολεμικής Αεροπορίας, η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθου, οι Φιλαρμονικές Κατασταρίου και Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων καί Οδηγών, Τμήματα Πολιτιστικών Σωματείων και αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών.

Εκκλησιαστικοί τελετάρχες ορίζονται ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπος Κυπριώτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων