20/06/2020 20/06/2020 Μόλις 40 χιλιόμετρα από την Αθήνα, έξω από το Μήλεσι του Ωρωπού, σε μια φανταστική καταπράσινη πλαγιά, βρίσκεται το μετόχι της Παναγίας των Βρυούλων, της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, διακόνημα του Μικρασιάτη ιερέα π. Γαβριήλ Τσάφου.Ο φλογερός Μικρασιάτης ιερέας, πρόσφυγας δεύτερης γενιάς αφού δημιούργησε το μικρό μοναστηράκι της Παναγίας των Βρυούλων στο κέντρο της Αθήνας, που...
20 Ιουνίου, 2020 - 9:25

Περιήγηση στο Ησυχαστήριο της Παναγίας Βρυούλων στο Μήλεσι

Διαδώστε:
Περιήγηση στο Ησυχαστήριο της Παναγίας Βρυούλων στο Μήλεσι

Μόλις 40 χιλιόμετρα από την Αθήνα, έξω από το Μήλεσι του Ωρωπού, σε μια φανταστική καταπράσινη πλαγιά, βρίσκεται το μετόχι της Παναγίας των Βρυούλων, της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, διακόνημα του Μικρασιάτη ιερέα π. Γαβριήλ Τσάφου.Ο φλογερός Μικρασιάτης ιερέας, πρόσφυγας δεύτερης γενιάς αφού δημιούργησε το μικρό μοναστηράκι της Παναγίας των Βρυούλων στο κέντρο της Αθήνας, που αποτελεί σήμερα μεγάλο προσκήνυμα το οποίο επισκέφθηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προχώρησε στη συνέχεια το 1984 και στο μετόχι του Μοναστηριού της Παναγίας των Βρυούλων στον Ωρωπό. Αρχικά ως ένα κέντρο νεότητας, όπου τα παιδιά μπορούν να χαρούν την εξοχή αλλά και την προσευχή και την επαφή με την εκκλησία και σήμερα ως ένα Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο, λιτό αλλά απολύτως λειτουργικό.Δείτε την περιήγηση του Πρακτορείου μας στο Ησυχαστήριο της Παναγίας Βρυούλων.

Δείτε την περιήγηση με την Γερόντισσα Φιλοθέη Ηγουμένη Ησυχαστηρίου Παναγίας Βρυούλων:

 

Ρεπορτάζ Δημήτρης Στρουμπάκος

Εικονολήπτης Μανώλης Δημελάς

Μοντάζ Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων