22/11/2019 22/11/2019 Είκοσι οχτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την κοίμηση του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη, του ανθρώπου με τη θεϊκή φωτιά στην ψυχή. Από μικρός είχε μεγάλη αγάπη για τον Χριστό, αλλά και τον άνθρωπο. Αγαπούσε τους μόνους, τους κατατρεγμένους, τους αρρώστους, τους πονεμένους, τους θλιμμένους. Έμενε μερόνυχτα ξάγρυπνος προκειμένου να προσευχηθεί κρυφά για όλο τον κόσμο και...
22 Νοεμβρίου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2019 - 15:49

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Ένας ουράνιος άνθρωπος, ένας επίγειος άγγελος

Διαδώστε:
Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Ένας ουράνιος άνθρωπος, ένας επίγειος άγγελος

Είκοσι οχτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την κοίμηση του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη, του ανθρώπου με τη θεϊκή φωτιά στην ψυχή.

Από μικρός είχε μεγάλη αγάπη για τον Χριστό, αλλά και τον άνθρωπο. Αγαπούσε τους μόνους, τους κατατρεγμένους, τους αρρώστους, τους πονεμένους, τους θλιμμένους.

Έμενε μερόνυχτα ξάγρυπνος προκειμένου να προσευχηθεί κρυφά για όλο τον κόσμο και τελευταία για τον ίδιο. Ακούστε στο σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο τον ίδιο να προσεύχεται στον Όσιο Δαυίδ, παρακαλώντας τον να τον βοηθήσει να σωθεί η ψυχή του κατά την ημέρα της Κρίσης.

Στο βίντεο – αφιέρωμα, μιλούν πνευματικά του παιδιά, καθώς και ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος:

 

Έρευνα – επιμέλεια: Νάνσυ Νάσκου

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

αρχειακό υλικό: Αθωνιάδα Ακαδημία
pemptousia
Orthodoxia News Agency

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων