04/08/2019 04/08/2019 H Μονή Spaso-Kamenny, βρίσκεται 500χλμ Βόρεια της Μόσχας και είναι το πρώτο πέτρινο μοναστήρι του ρωσικού βορρά αφού μετρά περισσότερα από 750 χρόνια ζωής. Το νησί Kamenny είναι πολύ μικρό, μόλις 120 μέτρα επί 70 μέτρα, και η λίμνη στην οποία βρίσκεται είναι γνωστή για τις πολύ άσχημε καιρικές συνθήκες και τις συχνές καταιγίδες. Όταν...
04 Αυγούστου, 2019 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2019 - 15:30

Απομακρυσμένο μοναστήρι σε μικροσκοπικό νησί ανοικοδομείται από… αλεξιπτωτιστές!

Διαδώστε:
Απομακρυσμένο μοναστήρι σε μικροσκοπικό νησί ανοικοδομείται από… αλεξιπτωτιστές!
H Μονή Spaso-Kamenny, βρίσκεται 500χλμ Βόρεια της Μόσχας και είναι το πρώτο πέτρινο μοναστήρι του ρωσικού βορρά αφού μετρά περισσότερα από 750 χρόνια ζωής.
Το νησί Kamenny είναι πολύ μικρό, μόλις 120 μέτρα επί 70 μέτρα, και η λίμνη στην οποία βρίσκεται είναι γνωστή για τις πολύ άσχημε καιρικές συνθήκες και τις συχνές καταιγίδες. Όταν οικοδομήθηκε το μοναστήρι, οι μοναχοί ενίσχυσαν το νησί με τη δημιουργία ενός πέτρινου οχυρού περιμετρικά, προκειμένου να αποφευχθεί η διάβρωση. Spaso-Kamenny σημαίνει “Σωτήρας στην Πέτρα” και ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που βρίσκεται εκεί και ανατινάχτηκε από τους Σοβιετικούς στη δεκαετία του 1930.

Το νησί μετατράπηκε σε φυλακή, η οποία το 1937 έκλεισε και το μέρος εγκαταλείφθηκε.

Τα τελευταία χρόνια, μια ομάδα εθελοντών προσπάθησε να αποκαταστήσει τον καθεδρικό ναό, αλλά η πρόοδος ήταν αργή λόγω έλλειψης κεφαλαίων και μεγάλης δυσκολίας στη μεταφορά πρώτων υλών.

Η βοήθεια τελικά ήρθε από αέρος, χάρη στην πρωτοβουλία ενός αλεξιπτωτιστή του Sasha Pligin ο οποίος το 2010 άρχισε να μεταφέρει οικοδομικά και άλλα υλικά με το αλεξίπτωτό του προκειμένου να προχωρήσει η ανακατασκευή. Από το 2014, οπότε πέθανε, μια νέα ομάδα εθελοντών – αλεξιπτωτιστών, προς τιμήν του, βουτά κάθε χρόνο στο νησί ακολουθώντας το παράδειγμά του.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων