15/05/2019 15/05/2019 “Οι εικόνες αποτελούν βασικό στοιχείο σε έναν ορθόδοξο ναό” δήλωσε στο Las Vegas Review ο πατήρ Σεραφείμ, ιερέας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο νοτιοδυτικό Λας Βέγκας. Η εκκλησία συγκέντρωσε 400.000 δολάρια για την αγιογράφηση του Ναού και για το λόγο αυτό έφθασαν στο Λας Βέγκας από την Ελλάδα τέσσερις αγιογράφοι. Το έργο τους ξεκίνησε...
15 Μαΐου, 2019 - 12:12

Έλληνες Αγιογράφοι στον Άγιο Ιωάννη του Λας Βέγκας

Διαδώστε:
Έλληνες Αγιογράφοι στον Άγιο Ιωάννη του Λας Βέγκας

“Οι εικόνες αποτελούν βασικό στοιχείο σε έναν ορθόδοξο ναό” δήλωσε στο Las Vegas Review ο πατήρ Σεραφείμ, ιερέας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο νοτιοδυτικό Λας Βέγκας.

Η εκκλησία συγκέντρωσε 400.000 δολάρια για την αγιογράφηση του Ναού και για το λόγο αυτό έφθασαν στο Λας Βέγκας από την Ελλάδα τέσσερις αγιογράφοι.
Το έργο τους ξεκίνησε το Πάσχα και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

“Δεν μας ενδιαφέρει αν η εικόνα είναι ξύλινη ή χρυσή. Εμείς λατρεύουμε το πρόσωπο που απεικονίζει” τονίζει ο π. Σεραφείμ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία του Λας Βέγκας αντιμετώπισε προβλήματα στην προσπάθειά της να φέρει στις ΗΠΑ τους Έλληνες Αγιογράφους. Οι αρχές μετανάστευσης της χώρας προέβαλαν αντιρρήσεις και το ταξίδι, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση 14 μηνών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων