03/09/2019 03/09/2019 Σαν σήμερα στην εκταφή του Αγίου Νεκταρίου 3ης Σεπτεμβρίου του 1953, το λείψανο του Αγίου είχε πλέον αποσυντεθεί. Όμως, η ίδια ευωδία με εκείνη που αισθάνθηκαν όσοι αντίκρισαν την αφθαρσία των προηγούμενων εκταφών κατέκλεισε τον χώρο της μικρής μονής στη μέση της Αίγινας. Με εντολή του μακαριστού Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κυρού Προκοπίου τα...
03 Σεπτεμβρίου, 2019 - 18:37

Η λιτανεία των Ιερών λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου

Διαδώστε:
Η λιτανεία των Ιερών λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου

Σαν σήμερα στην εκταφή του Αγίου Νεκταρίου 3ης Σεπτεμβρίου του 1953, το λείψανο του Αγίου είχε πλέον αποσυντεθεί. Όμως, η ίδια ευωδία με εκείνη που αισθάνθηκαν όσοι αντίκρισαν την αφθαρσία των προηγούμενων εκταφών κατέκλεισε τον χώρο της μικρής μονής στη μέση της Αίγινας. Με εντολή του μακαριστού Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κυρού Προκοπίου τα οστά του Αγίου ανασύρθηκαν από το μνήμα και με λαμπρή τελετή τοποθετήθηκαν σε λάρνακα, όπως τα συναντούμε έως σήμερα στο καθολικό της μονής.

Σε ανάμνηση αυτής της ημέρας καθιερώθηκε ο κατ’ έτος εορτασμός της ανακομιδής των χαριτόβρυτων λειψάνων του την τρίτη ημέρα του Σεπτεμβρίου. Δείτε το βίντεο από τη λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού στην Αίγινα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων