12/08/2019 12/08/2019 Συνεχίζοντας την πάγια τακτική της, να πουλά ως εγχώρια κληρονομιά, κάθετι ελληνικό, η Τουρκία προσελκύει τουρίστες με νέα βίντεο που εκθειάζουν του “τουρκικούς θησαυρούς” Σύμφωνα με τελευταίο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο προσκαλεί τους τουρίστες να θαυμάσουν της μαγευτικά ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας. Και δεν σταματά εκεί. Σε άλλο βίντεο κάνει αναφορά στην πολυσυζητημένη «Σαρκοφάγο...
12 Αυγούστου, 2019 - 12:38

Η Τουρκία “πουλά” τα μωσαϊκά της Αγιά Σοφιάς

Διαδώστε:
Η Τουρκία “πουλά” τα μωσαϊκά της Αγιά Σοφιάς

Συνεχίζοντας την πάγια τακτική της, να πουλά ως εγχώρια κληρονομιά, κάθετι ελληνικό, η Τουρκία προσελκύει τουρίστες με νέα βίντεο που εκθειάζουν του “τουρκικούς θησαυρούς”

Σύμφωνα με τελευταίο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο προσκαλεί τους τουρίστες να θαυμάσουν της μαγευτικά ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας.

Και δεν σταματά εκεί.

Σε άλλο βίντεο κάνει αναφορά στην πολυσυζητημένη «Σαρκοφάγο του Αλέξανδρου» που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης.

Η σαρκοφάγος της Σιδώνας, γνωστή ως σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι ένα από τα αξιοσημείωτα μνημεία στο μουσείο της Κωνσταντινουπόλης.

Η σαρκοφάγος ανήκει στα τέλη του 4ου αι. π.Χ. και μιμείται το σχήμα κατοικίας ή ναού πιθανότερα. Το μνημείο αυτό ονομάζεται συνήθως “σαρκοφάγος του Μ. Αλεξάνδρου” γιατί σε μια από τις πλευρές του έχει απεικονιστεί η μάχη της Ισσού και υπέθεσαν ότι είχε προοριστεί για το νεκρό του Μ. Αλεξάνδρου. Αν και η σαρκοφάγος από την αρχαιότητα είχε ληστευτεί, στο δάπεδο της βρέθηκε αρχαίο νόμισμα.του 3ου π.Χ. αιώνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων