25/12/2022 25/12/2022 Ιερά Μονή των Ποιμένων: Ο τόπος όπου Άγγελος Κυρίου ευαγγελίζει την Γέννηση του Μεσσία στους απλοϊκούς Ποιμένες της περιοχής. Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Ποιμένων, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Καζάκος μιλάει για την ιστορία της περιοχής και της Ιεράς Μονής σε ένα βίντεο από το αρχείο του Πρακτπορείου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr): Αρχειακό Υλικό: Από το προσωπικό αρχείο της...
25 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2022 - 18:33

Ιερά Μονή των Ποιμένων: Εδώ όπου αναγγέλθηκε για πρώτη φορά η Γέννηση του Μεσσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ιερά Μονή των Ποιμένων: Εδώ όπου αναγγέλθηκε για πρώτη φορά η Γέννηση του Μεσσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιερά Μονή των Ποιμένων: Ο τόπος όπου Άγγελος Κυρίου ευαγγελίζει την Γέννηση του Μεσσία στους απλοϊκούς Ποιμένες της περιοχής.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Ποιμένων, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Καζάκος μιλάει για την ιστορία της περιοχής και της Ιεράς Μονής σε ένα βίντεο από το αρχείο του Πρακτπορείου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr):

Αρχειακό Υλικό:
Από το προσωπικό αρχείο της Μαρίας Γιαχνάκη
Orthodoxia News Agency
Επιμέλεια βίντεο: Νάνσυ Νάσκου
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

Τα κτήματα της Παναγίας, αφού ανήκαν στους γονείς της Ιωακείμ και Άννα, φιλοξενούν στο σπήλαιο όπου έμεναν και ενταφιάστηκαν τελικά οι Ποιμένες που έσπευσαν 2 χιλιόμετρα βορειότερα για να προσκυνήσουν το Θείο Βρέφος.

Γείτονες και κάτοικοι της περιοχής ακόμη και σήμερα ομολογούν πως συχνά βλέπουν μια μαυροφορεμένη γυναίκα να περιφέρεται στα κτήματα και είναι σίγουροι πως η Μεγαλόχαρη τα προστατεύει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων