20/02/2024 20/02/2024 Ο Άγιος Λέων, επίσκοπος Κατάνης ο θαυματουργός, γεννήθηκε στα χρόνια του πρώτου διωγμού των ιερών εικόνων και οπωσδήποτε προ της συγκλήσεως της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου του 787. Καταγόταν από αρχοντική οικογένεια της Ραβέννας. Ο πλούτος, η μόρφωση και η ευγενική του καταγωγή τον κατέστησαν περιζήτητο. Η πίστη του στο Θεό και ο συνετός του χαρακτήρας...
20 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2024 - 13:55

O διαλύων πάσαν δαιμονικήν επήρειαν και μαγείαν

Διαδώστε:
O διαλύων πάσαν δαιμονικήν επήρειαν και μαγείαν

Ο Άγιος Λέων, επίσκοπος Κατάνης ο θαυματουργός, γεννήθηκε στα χρόνια του πρώτου διωγμού των ιερών εικόνων και οπωσδήποτε προ της συγκλήσεως της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου του 787. Καταγόταν από αρχοντική οικογένεια της Ραβέννας. Ο πλούτος, η μόρφωση και η ευγενική του καταγωγή τον κατέστησαν περιζήτητο. Η πίστη του στο Θεό και ο συνετός του χαρακτήρας τον διέκριναν ώστε ο τοπικός Επίσκοπος να τον κρίνει άξιο της αγίας ιερωσύνης. Μαζί με τα λειτουργικά του καθήκοντα ανέλαβε και δοικητικές ευθύνες και το να διαχειρίζεται τις δύσκολες υποθέσεις της τοπικής Εκκλησίας.

Η ταπείνωση και η εν γένει αρετή του καθώς και η επιδεξιότητά του για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων τον ανέδειξαν έτσι ώστε να εκλεγεί σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα Επίσκοπος Κατάνης στην νήσο Σικελία. Η Κατάνη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Σικελία μετά το Παλέρμο (αρχαία Πάνορμος). Βρίσκεται στις ανατολικές ακτές του νησιού και αντικρίζει το Ιόνιο Πέλαγος. Αποτελεί την πρωτεύουσα της μητροπολιτικής πόλης της Κατάνης, της δεύτερης μεγαλύτερης μητροπολιτικής πόλης σε ολόκληρη την Σικελία. Ιδρύθηκε τον 8ο π.Χ. αιώνα με εποίκους Χαλκιδείς. Είναι γνωστή για το ηφαίστειο της Αίτνας το οποίο εξερράγη πολλές φορές απειλώντας την πόλη. Από εκείνα τα χρόνια παρέμεινε γνωστός στην ιστορία των Αμφίνομου και Αναπία οι οποίοι όταν κινδύνευσε η περιουσία τους από την λάβα, την εγκατέλειψαν, προτιμώντας να διασώσουν τους ηλικιωμένους γονείς τους μεταφέροντάς τους στους ώμους. Ακόμα και η λάβα που τους έφθασε, σεβάστηκε την αυτοθυσία τους και χωρίστηκε στα δύο προκειμένου να μην τους βλάψει. Στον τάφο τους που έγινε τόπος λατρείας, στήθηκαν αργότερα τα αγάλματά τους.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων