29/11/2020 29/11/2020 Στην τέταρτη κατά σειρά δράση του φετινού διαδικτυακού προγράμματος του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου «Αληθώς», το τιτλοφορούμενο «LECTURES ΑΛΗΘΩΣ», φιλοξενείται ο κ. Κωνσταντίνος Π. Θύμης, Θεολόγος με Μάστερ Ιστορίας, ο οποίος αναλύει αυτή την ώρα το επίκαιρο θέμα: «Ο ΛΟΓΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΗ «ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ» (Οικουμενικό Πατριαρχείο, 30 Νοεμβρίου 1759)». Η τηλε-διάλεξη γίνεται...
29 Νοεμβρίου, 2020 - 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2020 - 18:22

«Ο λόγος του Ευγένιου Βούλγαρη εις τον Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο»

Διαδώστε:
«Ο λόγος του Ευγένιου Βούλγαρη εις τον Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο»

Στην τέταρτη κατά σειρά δράση του φετινού διαδικτυακού προγράμματος του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου «Αληθώς», το τιτλοφορούμενο «LECTURES ΑΛΗΘΩΣ», φιλοξενείται ο κ. Κωνσταντίνος Π. Θύμης, Θεολόγος με Μάστερ Ιστορίας, ο οποίος αναλύει αυτή την ώρα το επίκαιρο θέμα: «Ο ΛΟΓΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΗ «ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ» (Οικουμενικό Πατριαρχείο, 30 Νοεμβρίου 1759)».

Η τηλε-διάλεξη γίνεται στο πλαίσιο της Θρονικής Εορτής του Οικουμενικού Θρόνου (κατ’ έτος 29-30 Νοεμβρίου) και ως συμβολή στην Ιστορία τόσο των μεγάλων μορφών του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, όσο και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Το πρόγραμμα του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου «Αληθώς» επιμελείται ο εμπνευστής της ιδέας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Παναγιώτης Καποδίστριας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων