04/03/2021 04/03/2021 Αισίως και επιτυχώς παρουσιάστηκε, το βράδυ της 3ης Μαρτίου 2021, η δεύτερη από τις δύο video-διαλέξεις του Αρχιμανδρίτου Μιχαήλ Σταθάκη, Αρχαιολόγου και Ιερατικώς Προϊσταμένου της φιλοπρόοδης Ενορίας Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο πρόγραμμα “Lectures Αληθώς”, δηλαδή της διαδικτυακής έκφρασης του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Μπανάτου Ζακύνθου “Αληθώς” εν τω καιρώ των...
04 Μαρτίου, 2021 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2021 - 10:20

Διάλεξη του π. Μιχαήλ Σταθάκη για τα ιερατικά άμφια (β’ μέρος)

Διαδώστε:
Διάλεξη του π. Μιχαήλ Σταθάκη για τα ιερατικά άμφια (β’ μέρος)

Αισίως και επιτυχώς παρουσιάστηκε, το βράδυ της 3ης Μαρτίου 2021, η δεύτερη από τις δύο video-διαλέξεις του Αρχιμανδρίτου Μιχαήλ Σταθάκη, Αρχαιολόγου και Ιερατικώς Προϊσταμένου της φιλοπρόοδης Ενορίας Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο πρόγραμμα “Lectures Αληθώς”, δηλαδή της διαδικτυακής έκφρασης του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Μπανάτου Ζακύνθου “Αληθώς” εν τω καιρώ των αλλεπάλληλων εγκλεισμών εξαιτίας της Πανδημίας.

Ο π. Μιχαήλ ανέλαβε να παρουσιάσει, σε δύο ωριαίες e-διαλέξεις, το ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα: “ΙΕΡΑΤΙΚΑ ΑΜΦΙΑ. Η εξέλιξη των ιερατικών αμφίων. Θεολογικές και πρακτικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις”. Στο β’ μέρος, που είχε πρεμιέρα στις 3.3.2021, παρουσιάστηκαν εξεταζόμενα το επιτραχήλιο, η ιερατική ζώνη, τα επιμανίκια, το επιγονάτιο, το φελώνιο, ο αρχιερατικός σάκκος, τα ωμοφόρια, η μίτρα και ο μανδύας.

Γενικώς τα μηνύματα, τα οποία ελήφθησαν από ανθρώπους της Εκκλησίας, των Γραμμάτων και των Τεχνών για την όλη παρουσία του π. Μιχαήλ στο διαδικτυακό “Αληθώς” και με ένα τόσο ενδιαφέρον στην διαχρονία του θέμα, είναι άκρως ενθαρρυντικά και χαροποιά, προτείνοντας μάλιστα και την επιστημονική συνέχειά του.

Αντιγράφουμε ενδεικτικά το σχόλιο του Σεβ. Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου: «Ευχαριστούμε πολύ π. Μιχαήλ: Πάρα πολύ διαφωτιστικά τα όσα μας παρουσιάζετε! Σε μια μελλοντική σας εκπομπή, καλόν θα είναι να προτείνετε ποια θα πρέπει να είναι μια μελλοντική διορθωτική αναγέννηση ​των αμφίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την μαγνητοσκόπηση και μετάδοση της εν λόγω τηλεδιάλεξης εργάστηκαν φιλότιμα οι κ.κ. Γιώργος Αρβανίτης και Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την δουν (ή να την ξαναδούν) μες από το κανάλι του “Αληθώς” στο YouTube.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων