14/11/2019 14/11/2019 Όταν ο Νεομάρτυρας Κωνσταντίνος o Υδραίος βρισκόταν κλεισμένος στην φυλακή και τον είχαν για τρία ημερόνυχτα δεμένο στο τρομπούκι, δηλαδή την ποδοκάκην, με τα πόδια δηλαδή κλεισμένα ανάμεσα σε δύο ξύλα, φυλάκισαν επίσης δύο ιερείς, άλλους έξι χριστιανούς και τέσσερις Τούρκους. Ένα βράδυ, λοιπόν, θέλοντας να δοξάσει ο Θεός τον μάρτυρα Του, ξαφνικά γέμισε με...
14 Νοεμβρίου, 2019 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2019 - 10:17

Ο Θεός δοξάζει τον Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο στη φυλακή!

Διαδώστε:
Ο Θεός δοξάζει τον Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο στη φυλακή!

Όταν ο Νεομάρτυρας Κωνσταντίνος o Υδραίος βρισκόταν κλεισμένος στην φυλακή και τον είχαν για τρία ημερόνυχτα δεμένο στο τρομπούκι, δηλαδή την ποδοκάκην, με τα πόδια δηλαδή κλεισμένα ανάμεσα σε δύο ξύλα, φυλάκισαν επίσης δύο ιερείς, άλλους έξι χριστιανούς και τέσσερις Τούρκους.

Ένα βράδυ, λοιπόν, θέλοντας να δοξάσει ο Θεός τον μάρτυρα Του, ξαφνικά γέμισε με φως η κατασκότεινη φυλακή και αμέσως λύθηκε από τα εγκληματικά σύνεργα που τον είχαν καθηλωμένο και όπως γράφει ο βιογράφος του, ο Κωνσταντίνος βρέθηκε όρθιος και προσευχόμενος.

Όταν είδαν οι ιερείς και οι άλλοι χριστιανοί το γλυκύ αυτό άκτιστο φως, σηκώθηκαν επάνω και προσκύνησαν, ενώ οι μουσουλμάνοι άρχισαν να φωνάζουν “αλλάχ, αλλάχ”.

Σύντομα δε, διαδόθηκε στην πόλη η φήμη ότι άρπαξε φωτιά η φυλακή και έτσι πήγαν εκεί στρατιώτες για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι στρατιώτες, μόλις μπήκαν στον χώρο, είδαν όρθιο τον Κωνσταντίνο να προσεύχεται και άρχισαν να ρωτούν τους άλλους φυλακισμένους, Τούρκους και Χριστιανούς, ποιος τον έλυσε.

Σ’ αυτούς απάντησαν οι Τούρκοι, και τους είπαν ότι ενώ κοιμόμασταν, ξαφνικά έλαμψε ένα μεγάλο φως και είδαμε αυτόν τον Χριστιανό όρθιο. Και εμείς τότε από την έκπληξή και τον θαυμασμό μας αρχίσαμε να φωνάζουμε “αλλάχ, αλλάχ”.

Οι στρατιώτες όταν άκουσαν αυτή την μαρτυρία των ομόθρησκων τους, την μετέφεραν στον ηγεμόνα της περιοχής που ήταν εξωμότης, δηλαδή πρώην χριστιανός, ο οποίος αφού τους μάλωσε, τους είπε να μην πουν τίποτε από αυτά σε κανένα, γιατί είναι όλα εις βάρος της πίστη τους.

Ο ηγεμόνας, κάλεσε επίσης και όλους τους φυλακισμένους και τους είπε, ότι επειδή ο Χριστιανός αυτός είναι αμαρτωλός, ο Θεός σάς έριξε φωτιά για να σας κάψει.

Προσέξτε, λοιπόν, να μην πείτε τίποτε σε κανέναν, γιατί εγώ μετά θα σας σκοτώσω στο ξύλο.

Πηγή: pemptousia.gr/ Διασκευή από τον Συναξαριστή των Νεομαρτύρων, των εκδόσεων Ορθόδοξος Κυψέλη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων