05/12/2023 05/12/2023 Τη μνήμη του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου εορτάζει σήμερα η Εκκλησία. Συνδέθηκε με σπουδαίες μορφές του ασκητικού βίου και με την πάροδο του χρόνου εμβάθυνε στη μοναστική ζωή, δημιουργώντας ο ίδιος μοναστήρια γενόμενος πρότυπο για τον μοναχισμό της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τον Οκτώβριο του 2018 στην ομώνυμη Ιερά Μονή στους Αγίους Τόπους, όπου φυλάσσεται το ιερό...
05 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2023 - 12:29

Οι συγκλονιστικές στιγμές της αλλαγής των αμφίων και της τοποθέτησης του Αγίου Σάββα σε νέα λάρνακα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Οι συγκλονιστικές στιγμές της αλλαγής των αμφίων και της τοποθέτησης του Αγίου Σάββα σε νέα λάρνακα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη μνήμη του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου εορτάζει σήμερα η Εκκλησία. Συνδέθηκε με σπουδαίες μορφές του ασκητικού βίου και με την πάροδο του χρόνου εμβάθυνε στη μοναστική ζωή, δημιουργώντας ο ίδιος μοναστήρια γενόμενος πρότυπο για τον μοναχισμό της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Τον Οκτώβριο του 2018 στην ομώνυμη Ιερά Μονή στους Αγίους Τόπους, όπου φυλάσσεται το ιερό σκήνωμά του, διαδραματίστηκαν συγκλονιστικές στιγμές καθώς το ιερό λείψανο τοποθετήθηκε σε νέα αργυρά λάρνακα, παρουσία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.  Επίσης, έγινε αλλαγή αμφίων για πρώτη φορά μετά την επάνοδό του από την Ιταλία , στο “σπίτι του”, στη Ιερά Μονή του στα Ιεροσόλυμα, το 1965!

Για τις συγκλονιστικές εκείνες στιγμές είχε μιλήσει στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ο οποίος έκανε τη μελέτη για τη νέα λάρνακα ενώ βρέθηκε και ο ίδιος την ημέρα εκείνη στον τόπο όπου έλαβε χώρα το μεγάλο αυτό γεγονός.

Δείτε την περιγραφή του Σεβασμιωτάτου καθώς και σκηνές από την μετάθεση του Λειψάνου:

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Παναγιώτης Ποδαρόπουλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων