26/06/2019 26/06/2019 Στις 23 Ιουνίου, την παραμονή της Ημέρας των Κινέζων Νεομαρτύρων, ο ιερέας π. Δημήτριος Ζανγκ Λίνσεν έκανε παράκληση στα κινέζικα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Blagoveshchensk. Στην παράκληση παρέστησαν αρκετοί Ορθόδοξοι Κινέζοι που ζουν στην περιοχή Amur. Ο πατέρας Δημήτριος έκανε κήρυγμα για την ιστορία των 222 ορθόδοξων Κινέζων μαρτύρων που σκοτώθηκαν στην Κίνα...
26 Ιουνίου, 2019 - 21:36

Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία στα Κινέζικα!

Διαδώστε:
Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία στα Κινέζικα!

Στις 23 Ιουνίου, την παραμονή της Ημέρας των Κινέζων Νεομαρτύρων, ο ιερέας π. Δημήτριος Ζανγκ Λίνσεν έκανε παράκληση στα κινέζικα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Blagoveshchensk. Στην παράκληση παρέστησαν αρκετοί Ορθόδοξοι Κινέζοι που ζουν στην περιοχή Amur. Ο πατέρας Δημήτριος έκανε κήρυγμα για την ιστορία των 222 ορθόδοξων Κινέζων μαρτύρων που σκοτώθηκαν στην Κίνα κατά την αντιχριστιανική εξέγερση το 1900. Ήταν η πρώτη φορά που οι Χριστιανοί στην περιοχή είχαν την εμπειρία Ορθόδοξης Θείας Λειτουργίας.

Το Blagoveshchensk είναι η πόλη και το διοικητικό κέντρο της περιοχής Αμούρ της Ρωσίας, που βρίσκεται στην συμβολή των ποταμών Amur και Zeya. Η περιοχή Amur έχει διαμορφώσει τα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα από τη Συνθήκη του Aigun του 1858 και τη Συνθήκη του Πεκίνου του 1860. Η περιοχή βόρεια του Amur ανήκε στη δυναστεία Manchu Qing με τη Συνθήκη του Nerchinsk του 1689, έως ότου παραχωρήθηκε στη Ρωσία από τη συνθήκη Aigun το 1858.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων